Πάνω από 5.000 αιτήσεις για 850 θέσεις εργασίας στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων

Gazzetta team
Πάνω από 5.000 αιτήσεις για 850 θέσεις εργασίας στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων
Μετά την ολοκλήρωση της υποβολής των αιτήσεων (έληξε χθες) θα ακολουθήσει η διαδικασία αξιολόγησης των υποψηφίων με κριτήρια ΑΣΕΠ

Περισσότερες από 5.000 αιτήσεις έγιναν στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) για την κάλυψη 850 θέσεων εργασίας στα Κέντρα Φιλοξενίας (hot spot) των προσφύγων καθώς και σε δημόσιες δομές υγείας που βρίσκονται κοντά σε αυτά σε όλη τη χώρα.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, μετά την ολοκλήρωση της υποβολής των αιτήσεων (έληξε χθες) θα ακολουθήσει η διαδικασία αξιολόγησης των υποψηφίων με κριτήρια ΑΣΕΠ. Κατά τις εκτιμήσεις στελεχών του υπουργείου μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου θα έχουν αναρτηθεί οι προσωρινοί πίνακες, θα ακολουθήσουν οι ενστάσεις και θα εκδοθούν τα οριστικά αποτελέσματα.
Στο μεταξύ, εξασφαλίστηκε η δίμηνη παράταση των 8μηνων συμβάσεων
έργου του προσωπικού που είχε προσληφθεί με μέσω για την ενίσχυση των δομών υγείας των νησιών του ανατολικού Αιγαίου.

Σημειώνεται πως το ΚΈΈΛΠΝΟ είναι φορέας υλοποίησης προγράμματος του υπουργείου Υγείας που χρηματοδοτεί το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας και αφορά την κάλυψη 850 θέσεων εργασίας όλων των ειδικοτήτων με στόχο την υποστήριξη της υγειονομικής φροντίδας των προσφύγων στους χώρους φιλοξενίας και την ενίσχυση όμορων δημόσιων δομών υγείας με ανθρώπινο δυναμικό.

Πηγή: protothema.gr