Δημοσκόπηση κόλαφος για Μέρκελ! Χάνει από το ξενοφοβικό κόμμα

Gazzetta team
Δημοσκόπηση κόλαφος για Μέρκελ! Χάνει από το ξενοφοβικό κόμμα
Πώς μένει πίσω από το AfD η γερμανίδα καγκελάριος σε δημοσκόπηση για τις εκλογές σε γερμανικό κρατίδιο! - Διεξήχθη στο ανατολικό ομόσπονδο κρατίδιο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία.

Την... σκόνη του ξενοφοβικού αντιμεταναστευτικού κόμματος "Εναλλακτική για τη Γερμανία" (AfD) ''τρώει'' το κόμμα της Μέρκελ, οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU), σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήχθη στο ανατολικό ομόσπονδο κρατίδιο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία, εν όψει των τοπικών εκλογών της Κυριακής.

Αν επιβεβαιωθούν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης του ινστιτούτου Insa, τότε η κάλπη της Κυριακής θα είναι ένα σοβαρό πλήγμα για την Γερμανίδα καγκελάριο η οποία κρατά κλειστά τα χαρτιά της για το αν θα διεκδικήσει μία ακόμη θητεία στις εκλογές του 2017.


Σύμφωνα με την δημοσκόπηση που διεξήχθη για λογαριασμό του μηνιαίου περιοδικού "Cicero" , το AfD συγκεντρώνει 23% των ψήφων στις ομοσπονδιακές εκλογές της Κυριακής, ξεπερνώντας το CDU που λαμβάνει μόλις 20%.

"Θα είναι μια απόλυτη κατάρρευση για τους Χριστιανοδημοκράτες αν ένα νέο κόμμα κατορθώσει να εγκαθιδρυθεί σε κρατιδιακό επίπεδο στα δεξιά του CDU και πράγματι να ξεπεράσει τα ποσοστά του» ανέφερε το περιοδικό στον δικτυακό του τόπο. Αξίζει να σημειωθεί πως , πολλοί είναι οι Γερμανοί πολίτες, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι τις επιθέσεις επικρίνουν την μεταναστευτική πολιτική ανοιχτών θυρών της καγκελαρίου με την οποία εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες εισήλθαν στην Γερμανία τον περασμένο χρόνο.

Η δημοσκόπηση του περιοδικού έδειξε επίσης πως οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), εταίροι της Μέρκελ στον κυβερνητικό συνασπισμό, προηγούνται στις εκλογές στην Μεκλεμβούργο-Δυτική
Πομερανία, συγκεντρώνοντας το 28% των ψήφων.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, θα επιτραπεί στον κυβερνητικό συνασπισμό SPD-CDU να συνεχίσει να κυβερνά το βορειοανατολικό κρατίδιο, με ένα συγκεντρωτικό ποσοστό 48%.

Επίσης το SPD θα μπορούσε να σχηματίσει κυβερνητικό συνασπισμό με το αριστερό κόμμα "Die Linke" , που προβλέπεται ότι θα συγκεντρώσει το 15% των ψήφων στις εκλογές της Κυριακής, και το Κόμμα Πρασίνων, που προβλέπεται ότι θα συγκεντρώσει το 6% των ψήφων.
Υπενθυμίζεται ότι, όλα τα κόμματα που εκπροσωπούνται σήμερα στη Bundestag (ομοσπονδιακή βουλή) έχουν αποκλείσει την συμμετοχή τους σε οποιονδήποτε σχήμα που θα έχει μέσα το ακροδεξιό AfD.

Η ανησυχητική άνοδος του ακροδεξιού κόμματος έρχεται την ώρα που στη Γερμανία οι αντιμεταναστευτικές τάσεις ενισχύονται. Δεκαπέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν σε πέντε ξεχωριστές επιθέσεις που σημειώθηκαν μεταξύ 18 και 26 Ιουλίου. Στις δύο επιθέσεις την ευθύνη ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος και οι τρεις δράστες ήταν αιτούντες άσυλο.

Πηγή: protothema.gr