Ανησυχούν οι Δήμοι για τις αυξανόμενες ροές προσφύγων και μεταναστών

Gazzetta team
Ανησυχούν οι Δήμοι για τις αυξανόμενες ροές προσφύγων και μεταναστών
«Να αποσυμφορηθεί η κατάσταση και να προληφθούν γεγονότα με απρόβλεπτες συνέπειες».

Ασφυξία, σύμφωνα με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) προκαλούν στα νησιά του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου καθώς και σε άλλες Περιφέρειες της χώρας, οι συνεχώς αυξανόμενες ροές προσφύγων και μεταναστών το τελευταίο διάστημα.

Το ΔΣ της ΕΝΠΕ, εκφράζει την ανησυχία του και καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει αμέσως σε συγκεκριμένες ενέργειες, ώστε «να αποσυμφορηθεί η κατάσταση και να προληφθούν γεγονότα με απρόβλεπτες συνέπειες».

Παράλληλα, έτοιμες δηλώνουν ότι είναι οι Περιφέρειες για την υλοποίηση του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020. «Είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε κατά τον καλύτερο τρόπο για να αξιοποιήσουμε και να στηρίξουμε τις υγιείς και εξωστρεφείς παραγωγικές δυνάμεις της πατρίδας μας», τόνισε ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Κώστας Αγοραστός, σε δήλωσή του μετά την ανακοίνωση σήμερα από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της εκχώρησης στις Περιφέρειες του 37,4% των πόρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-20, δηλαδή, ποσού 1, 22 δισ. ευρώ. Ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ επισήμανε ότι είναι η πρώτη φορά που σε προγράμματα του ΕΣΠΑ οι αιρετές Περιφέρειες αναλαμβάνουν αρμοδιότητες που αντιστοιχούν σε πάνω από το 1/3 των πόρων. «Πρόκειται, αναμφίβολα», τόνισε, «για ένα ιστορικό βήμα στον αγώνα των αιρετών Περιφερειών για ουσιαστική αποκέντρωση» κι είναι, όπως είπε, αποτέλεσμα της εποικοδομητικής συνεργασίας τους με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, και τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, Χαράλαμπο Κασίμη.

Πηγή: newsbeast.gr