Η ΝΔ ζητά κατάθεση Καλογρίτσα στη Βουλή για τις καταγγελίες Καμμένου

Gazzetta team
Η ΝΔ ζητά κατάθεση Καλογρίτσα στη Βουλή για τις καταγγελίες Καμμένου
Να προσέλθει ο Χρήστος Καλογρίτσας στη Βουλή προκειμένου να απαντήσει στις καταγγελίες Καμμένου ζήτησε ο Δημήτρης Σταμάτης της ΝΔ. Αρνήθηκε η πλειοψηφία.

Με διαδικαστικού χαρακτήρα θέματα ξεκίνησε τις εργασίες της η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που ερευνά τη νομιμότητα τραπεζικής δανειοδότησης σε κόμματα και μέσα ενημέρωσης, με την ΝΔ να ζητά να προσέλθει στη Βουλή ο Χρήστος Καλογρίτσας, ο οποίος διεκδικεί μία από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες, προκειμένου να τοποθετηθεί στις καταγγελίες του Πάνου Καμμένου εναντίον του.

Η Επιτροπή αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, να καλέσει την ερχόμενη Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου, τον εκδότη της εφημερίδας «Παραπολιτικά», Γιάννη Κουρτάκη, προκειμένου να καταθέσει για το δάνειο που είχε πάρει, ύψους 960.000 ευρώ. Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Σωκράτης Φάμελος, είχε γνωστοποιήσει επιστολή του εκδότη, στην οποία σημείωνε ότι λόγω της διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση έχει την ιδιότητα του «υπόπτου» και εξηγήσεις παρέχει μόνο ενώπιον του φυσικού του δικαστή. Ωστόσο, συμπλήρωνε πως εάν το επιθυμεί η Επιτροπή, θα έρθει να καταθέσει.

Εν τω μεταξύ, ξεκίνησε στην Εξεταστική Επιτροπή η κατάθεση του εκπροσώπου της εταιρείας ΔΟΛ και γιου του Σταύρου Ψυχάρη, Παναγιώτη.

Ενταση για τις δηλωσεις Γεωργιαδη για το "κούρεμα" των δανείων της ΝΔ

Ένταση δημιουργήθηκε στην Εξεταστική μεταξύ βουλευτών της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με επίκεντρο τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη ότι το κόμμα του θα επιδιώξει «κούρεμα» του χρέους των δανείων που είχε λάβει. Οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας κάλεσαν τους βουλευτές της ΝΔ να ξεκαθαρίσουν εάν οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, εκφράζουν την επίσημη θέση του κόμματος.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης μίλησε για ρύθμιση των δανείων, με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να τονίζουν ότι υπάρχει διαφοροποίηση και θα πρέπει επίσημα να πάρει θέση η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο Σταμάτης ζητά να καταθέσει ο Καλογρίτσας για τις καταγγελίες Καμμένου

Αντιπαράθεση σημειώθηκε στην Επιτροπή, όταν ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Σταμάτης ζήτησε να κλητευθεί κατεπειγόντως και να καταθέσει ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, που συμμετέχει στη διαγωνιστική διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες, με αφορμή όσα κατήγγειλε σε βάρος του ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, περί απόπειρας άσκησης πολιτικής πίεσης.

Το αίτημα απορρίφθηκε από την πλειοψηφία, με τον πρόεδρο της Επιτροπής να επισημαίνει ότι στον διαγωνισμό υπήρξαν όλες οι πρόνοιες για τον έλεγχο της προέλευσης των χρημάτων, το πόθεν έσχες των επιχειρηματιών, κ.λπ. «Αν σας πονάει που για πρώτη φορά εφαρμόζεται το Σύνταγμα είναι κρίμα», υπογράμμισε ο κ. Φάμελος.

Πηγή: thetoc.gr