Καταγγελίες για bulling μεγαλοδικηγόρων στις πρόβες της δημοπρασίας

Gazzetta team
Καταγγελίες για bulling μεγαλοδικηγόρων στις πρόβες της δημοπρασίας
Την ώρα που οι εκπρόσωποι των καναλιών είναι κλεισμένοι στα ειδικά δωμάτια της ΓΓΕΕ και η διαδικασία της δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών βρίσκεται σε εξέλιξη, ο γενικός γραμματέας της ΓΓΕΕ Λευτέρος Κρέτσος προχώρησε σε καταγγελίες για bullying από μεγαλοδικηγόρους σε βάρος υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Ο ίδιος τόνισε ότι είναι ευθύνη της ΝΔ που ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες δεν έγινε μέσω του ΕΣΡ.

«Εμείς καταλαβαίνουμε ότι είναι μια κουραστική διαδικασία για τους καναλάρχες, αλλά γίνεται για λόγους απόλυτης διαφάνειας. Ανθρωποι όμως είναι και οι υπάλληλοι που συμμετέχουν, και μάλιστα δεν πληρώνονται έξτρα. Δεν γίνεται οι μεγαλοδικηγόροι να μιλάνε για ανθρώπινα δικαιώματα. Με έχει ενοχλήσει το bullying των μεγαλοδικηγόρων απέναντι σε απλούς δημόσιους υπαλλήλους. Είχαμε δυο περιστατικά και χτες και την Πέμπτη. Λεκτική επίθεση μέχρι και στην εργαζόμενη που κρατά το πρωτόκολλο, απαράδεκτη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο», ο κ. Κρέτσος είπε πως «όλα έχουν γίνει απολύτως νόμιμα και όπως επιτάσσει το δημόσιο συμφέρον».

Χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα «ιστορική» και συμπλήρωσε: «Εμείς θέλαμε το ΕΣΡ να κάνει το διαγωνισμό, τρεις φορές προσπαθήσαμε, αλλά δυστυχώς η ΝΔ πληρώνει άλλα γραμμάτια, δεν ξέρω, πάντως δεν εκπλήρωσε τον συνταγματικό ρόλο της. Αυτό δεν σημαίνει ότι το κράτος παραμένει αδρανές. Όσοι το νόμιζαν αυτό, είδαν πως το κράτος δεν είναι αδύναμο και σήμερα είναι μια ιστορική μέρα».

Εξήγησε πως οι τέσσερις άδειες που θα δοθούν σήμερα, είναι «προσωρινές», καθώς σε 20 ημέρες θα ελεγχθεί εκ νέου το «πόθεν έσχες» των εταιρειών που θα κερδίσουν για να κατοχυρωθούν οριστικά.

Αναφερόμενος στη σημερινή διαδικασία, διαβεβαίωσε πως τα δωμάτια των υποψηφίων, τα οποία ελέγχθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία για τυχόν μέσα υποκλοπής ή διαρροής, δεν επικοινωνούν μεταξύ τους, ενώ οι κάμερες βλέπουν μόνο τους διαδρόμους και πως το υλικό από τις κάμερες το βλέπουν οι εκπρόσωποι της Επιτροπής και οι οκτώ εκπρόσωποι των καναλιών.

Διευκρίνισε πως όποιος πάρει την πρώτη άδεια δεν μπορεί να αποχωρήσει σήμερα από το χώρο και από τη διαδικασία.«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν θα αλλοιωθεί το αποτέλεσμα από τυχόν διαρροή, μένουν όλοι μέχρι να δημοπρατηθούν όλες οι άδειες» είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: tovima.gr