Ανάπλασαν πρόσωπο έφηβης με οστό από το πόδι της

Gazzetta team
Ανάπλασαν πρόσωπο έφηβης με οστό από το πόδι της
Η επέμβαση που της άλλαξε τη ζωή.

Η 19χρονη Pulei Latu κατάφερε να αλλάξει τη ζωή της μετά από την ανάπλαση στο πρόσωπό της που έγινε σε νοσοκομείο της Μελβούρνης.

Η νεαρή κοπέλα είχε έναν όγκο ο οποίος είχε προκαλέσει παραμόρφωση του στόματος και των δοντιών της τα οποία αφαιρέθηκαν κατά το χειρουργείο. Η έφηβη όμως «ξαναέχτισε» το πρόσωπο της χάρη στη βοήθεια των γιατρών και χρησιμοποιώντας ένα οστό από το πόδι της, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της βρετανικής Mirror. Οι γιατροί αφαίρεσαν τον όγκο που είχε μέγεθος μπάλας του τένις από το σαγόνι της και αναμόρφωσαν το πρόσωπό της από το κόκκαλο του ποδιού της.

Μιλώντας στις ειδήσεις τηλεοπτικού καναλιού η ίδια ανέφερε: «Νιώθω διαφορετικά. Μερικές φορές κοιτάζω στον καθρέφτη, και ναι, νομίζω ότι έχει μεγαλώσει το πρόσωπό μου. Η χειρουργική επέμβαση μού έκανε καλό επειδή η αλλαγή έγινε έτσι ώστε να έχω το κανονικό μου πρόσωπο. Κατά τη χειρουργική επέμβαση, η οποία χρηματοδοτήθηκε από το Children First Foundation, μέρος του οστού της περόνης του εφήβου αφαιρέθηκε και τοποθετήθηκε στο πρόσωπό της.

Ο υπεύθυνος γιατρός της επέμβασης ανέφερε επίσης ότι αν ο όγκος δεν είχε αφαιρεθεί θα είχε τελικά προκαλέσει προβλήματα στην ομιλία αλλά και στην διαδικασία του φαγητού της νεαρής. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η κατάστασή της επιδεινωνόταν σταθερά και αν δεν ήμασταν σε θέση να τον αφαιρέσουμε (τον όγκο) θα προκαλούσε σίγουρα προβλήματα στην ομιλία της και στο φαγητό. Αυτή η επέμβαση σίγουρα θα της αλλάξει τη ζωή». Η νεαρή κοπέλα πλέον αναρρώνει και προσπαθεί να συνηθίσει στη νέα της εμφάνιση μετά την επέμβαση που της άλλαξε τη ζωή.

Pulei-Latu-1


Πηγή: newsbeast.gr