To χωριό που θα σωθεί από το τέλος του κόσμου (pics)

Gazzetta team
To χωριό που θα σωθεί από το τέλος του κόσμου (pics)
Ένα ωραίο τρυκ βρήκε ο δήμαρχος του χωριού Μπουγκαράς, στα πόδια των Πυρηναίων, για να προσελκύσει τουρίστες: ισχυρίζεται ότι το χωριό του θα επιβιώσει στην Αποκάλυψη και θα σωθεί από το «τέλος του κόσμου».

Μόνο που το τέλος του κόσμου το είχαν προβλέψει για το …2012 και δεν ήρθε. Ωστόσο, οι χιλιάδες τουρίστες δεν το βάζουν κάτω: συνεχίζουν να ταξιδεύουν ως το Μπουγκαράς για να γνωρίσουν το χωριό της σωτηρίας.

Σύμφωνα με τη φήμη που κυκλοφορεί εδώ και πολλά χρόνια στο ίντερνετ, η κορυφή του Μπουγκαράς (1.230 υψόμετρο) θα επιτρέψει σε όποιον βρίσκεται εκεί να σωθεί από την Αποκάλυψη.

Η βουνοκορφή του Μπουγκαράς είναι, λένε, ένα «ανεστραμμένο βουνό». Η σειρά των γεωλογικών στρωμάτων που το αποτελούν έχει αναστραφεί, εξαιτίας των τεκτονικών πλακών, όταν μετακινήθηκαν τα Πυρηναία Ορη, με αποτέλεσμα στρώματα που χρονολογούνται πάνω από 135 χιλιάδες χρόνια να είναι από πάνω από στρώματα που χρονολογούνται μόνο 15 χιλιάδες χρόνια.

Αυτή η «γεωλογική ανωμαλία», πιστεύουν πολλοί, έχει αντιστρέψει και τους μαγνητικούς πόλους της περιοχής.

Και υποτίθεται ότι πολλοί προφήτες προβλέπουν ότι στο τέλος του κόσμου θα γίνει αντιστροφή των μαγνητικών πόλων της Γης και θα προκληθεί αντιστροφή της κίνησης της Γης. Επομένως, η βουνοκορφή του Μπουγκαράς, αφού έχει ήδη αναστραμμένους πόλους, θα αποτελεί ένα ασφαλές καταφύγιο!


Οσο κι αν ακούγεται τρελό αυτό το σενάριο, χιλιάδες τουρίστες και περίεργοι έρχονται στο Μπουγκαράς από όλα τα μήκη και πλάτη της γής, κάθε χρόνο για να γνωρίσουν το χωριό που θα τους σώσει και αδιαφορώντας για το γεγονός ότι το 2012 δεν ήταν το έτος της Αποκάλυψης.

Δεν είναι ωστόσο η πρώτη φορά που το Μπουγκαράς δίνει τροφή σε τρελά σενάρια. Το χωριό βρίσκεται κοντά στο Rennes-leChateau όπου ο μοναχός Σονιέρ υποτίθεται ότι είχε ανακαλύψει έναν θησαυρό στα τέλη του 19ου αιώνα.

Από τότε ως σήμερα, πολλοί πιστεύουν ότι στην περιοχή υπάρχουν ακόμη θησαυροί από τους Βισιγότθους ή άλλους πολιτισμούς και παραμένουν κρυμμένοι. Αυτός, παρακάτω, είναι ένας κάτοικος της περιοχής που ψάχνει θησαυρούς.

Εν των μεταξύ, από τη δεκαετία του 1960 διάφοροι σύγχρονοι προφήτες, μυστικιστές και χίπις έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή, αυξάνοντας έτσι το μυστήριο και την δημοτικότητά της.


Μια άλλη δοξασία την οποία πιστεύουν πολλοί άνθρωποι είναι ότι στην βουνοκορφή του Μπουγκαράς υπάρχουν πολλές σπηλιές και εκεί κρύβονται εξωγήινοι. Οι κάτοικοι αυτής της εξωγήινης ζωής προέρχονται από τον πλανήτη Οριον και είναι αυτοί που μετέδωσαν τον πολιτισμό στους αρχαίους Σουμέριους.

Και από τους Σουμέριους υπάρχει η πληροφορία ότι ένας πλανήτης ονόματι Νιμπίρου (ο οποίος δεν υπάρχει σύμφωνα με τους αστρονόμους) θα συγκρουστεί με τη Γη και θα έρθει το τέλος του κόσμου το 2012.

Τότε, οι εξωγήινοι του Μπουγκαράς θα σώσουν τους «εκλεκτούς» και λίγους που θα έχουν την τύχη να βρίσκονται στο χωριό εκείνη τη μέρα.

Η εφημερίδα Liberation έκανε ρεπορτάζ επιτόπου τον Αύγουστο του 2016 για να διαπιστώσει πόσο μακρυά μπορεί να φτάσει η ανθρώπινη φαντασία και αφέλεια.

Τέσσερα χρόνια μετά την ψευδο-Αποκάλυψη του 2012, γράφει η Liberation, οι τουρίστες συνεχίζουν να βγάζουν selfies δίπλα στον εξωγήινο Πολ, τον οποίο έχει εγκαταστήσει ο δήμαρχος πάνω στο βουνό.


Αυτός είναι ο δήμαρχος του Μπουγκαράς, ο οποίος είχε κάνει τον κόσμο να πιστέψει ότι το 2012 θα γίνει η Αποκάλυψη και το χωριό του θα σωθεί. Τότε, 300 δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο είχαν τρέξει στο χωριό για να καλύψουν το γεγονός, καθώς και χιλιάδες άνθρωποι.



Το τέλος του κόσμου τώρα αναβάλλεται για το 2027.



Πηγή: iefimerida.gr