Τσίπρας: Απαιτούμε μέτρα για το χρέος- Γραφικοί στη Νέα Δημοκρατία

Gazzetta team
Τσίπρας: Απαιτούμε μέτρα για το χρέος- Γραφικοί στη Νέα Δημοκρατία
Για τις πολιτικές εξελίξεις, τις εκλογές και τις απαιτήσεις της Αθήνας από τους δανειστές μίλησε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Real News.

Λίγες μέρες πριν από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο Πρωθυπουργός στην συνέντευξή του τονίζει πως η ελληνική κυβέρνηση απαιτεί από τους δανειστές μέτρα για το χρέος καθώς και τη μείωση των πλεονασμάτων μετά το 2018.

Αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία και τον Πρόεδρο της Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Τσίπρας σημειώνει πως «έχουν εγκλωβιστεί και τώρα είναι αναγκασμένοι να γίνονται γραφικοί ζητώντας εκλογές μέχρι το 2019».

Ταυτόχρονα, ο Πρωθυπουργός παίρνει θέση και για το θέμα της ΕΛ.ΣΤΑΤ. και την απαίτηση των δανειστών να πάρει θέση η κυβέρνηση και να αποδεχτεί τα στοιχεία για το έλλειμμα.

«Η υπόθεση Γεωργίου βρίσκεται στη Δικαιοσύνη. Εμείς δεν κινούμαστε υπόγεια. Κάνουμε πολιτική ανοιχτά και δημόσια, χωρίς να φοβόμαστε ούτε τις συγκλίσεις, ούτε τις αντιπαραθέσεις», δηλώνει ο κ.Τσίπρας.

Αναφορικά στις γερμανικές αποζημιώσεις, ο Αλέξης Τσίπρας επαναλαμβάνει τη θέση ότι είναι «θέμα τιμής για τη χώρα. Η Ελλάδα δεν παραιτείται σε καμιά περίπτωση από τη διεκδίκηση των επανορθώσεων».

Πηγή: topontiki.gr