Σβίγκου: Οι τάσεις είναι αναγκαίες για τον ΣΥΡΙΖΑ

Gazzetta team
Σβίγκου: Οι τάσεις είναι αναγκαίες για τον ΣΥΡΙΖΑ
Υπέρ της διατήρησης των εσωκομματικών τάσεων- ως ιδεολογικά ρεύματα- τάσσεται η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου.

Ενόψει του δεύτερου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ που θα διενεργηθεί εντός του Οκτωβρίου, η κ. Σβίγκου σημειώνει σε συνέντευξή της στην Κυριακάτικη kontranews : «Οι τάσεις, ως ιδεολογικά ρεύματα, όχι μόνο πρέπει να συνεχίσουν να υπάρχουν, αλλά είναι και αναγκαίες σε ένα πλουραλιστικό και δημοκρατικό κόμμα της Αριστεράς».

Σε ό,τι αφορά στη δεύτερη αξιολόγηση, η ίδια υπογραμμίζει ότι «το ζήτημα των ομαδικών απολύσεων δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό» και τονίζει πως «στόχος είναι η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων». Καλεί δε την αντιπολίτευση « να αντιταχτεί σε αυτά τα ακραία νεοφιλελεύθερα σχέδια και όχι να φλερτάρει μαζί τους, όπως συχνά πυκνά επιχειρεί ο κ. Μητσοτάκης».

Σχολιάζοντας τέλος την υπόθεση Γεωργίου, η κ. Σβίγκου εξαπολύει επίθεση σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δηλώνοντας μεταξύ άλλων πως: «η τόσο η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, όσο και η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, υπέγραψαν τα μνημόνια 1 και 2 με βάση τον υπολογισμό του ελλείμματος για το 2010 που έκανε η ΕΛΣΤΑΤ. Ας μην παίζουν λοιπόν θέατρο, προσπαθώντας να βρουν εναγωνίως κάποια διαχωριστική γραμμή μεταξύ τους»



Πηγή: iefimerida.gr