Η καλλονή που γλίτωσε από τον σεισμό στην Ιταλία και το ναυάγιο του Costa Concordia (pics)

Gazzetta team
Η καλλονή που γλίτωσε από τον σεισμό στην Ιταλία και το ναυάγιο του Costa Concordia (pics)
Συγκλονιστικές είναι οι ιστορίες όσων έχασαν τη ζωή τους στα χαλάσματα, στο μεγάλο σεισμό που χτύπησε την κεντρική Ιταλία, αλλά ιδιαίτερες είναι και ορισμένες ιστορίες επιζώντων.

Οπως αυτή της 20χρονης καλλονής Νικόλ ντι Μάριο, η οποία γλίτωσε από το σεισμό της Τετάρτης, όπως μερικά χρόνια πριν είχε γλιτώσει από το ναυάγιο του Costa Concordia. Και μάλιστα, μια μέρα μετά το σεισμό κατάφερε να κερδίσει έναν τίτλο στα «Μις Ούμπρια», τα τοπικά καλλιστεία.

Η 20χρονη τη νύχτα της Τετάρτης βρισκόταν στο χωριό Μπορμπόνε, το οποίο απέχει 18 χλμ. Από το Αματρίτσε. Είχε πάει εκεί για ένα δυσάρεστο λόγο, την κηδεία της γιαγιά της. «Αισθάνθηκα ότι όλα έτρεμαν. Φοβήθηκα πολύ. Βγήκαμε έξω και δεν ξαναγυρίσαμε στο σπίτι. Περάσαμε τη νύχτα αρχικά στο ποδοσφαιρικό γήπεδο και μετά στα χωράφια», εξήγησε στην τοπική εφημερίδα Corriere di Rieti η 20χρονη που σπουδάζει παιδαγωγικές επιστήμες.
Αποτέλεσμα εικόνας για Nicole di Mario

Η κηδεία της γιαγιά της έγινε τελικά το πρωί της Πέμπτης στην πλατεία του χωριού γιατί η εκκλησία δεν κρίθηκε ασφαλής μετά τον σεισμό.

Τέσσερα χρόνια πριν, τον Ιανουάριο του 2012 η 16χρονη τότε Νικόλ είχε βιώσει μια ανάλογη τραγωδία. Βρισκόταν πάνω στο Costa Concordia όταν εκείνο ναυάγησε ανοιχτά του νησιού Τζίλιο, στην Τοσκάνη. «Εκείνη ήταν μια εμπειρία δραματική, τρομαχτική. Είχα εγκλωβιστεί στην καμπίνα επειδή το πλοίο πήρε κλίση. Κατόπιν χρειάστηκε να περιμένω στην ουρά για να μου δώσουν ένα σωσίβιο και κατάφερα να μπω στην τελευταία σωστική λέμβο, την 25η», είπε αναφερόμενη σε όσα είχαν συμβεί τότε.
Αποτέλεσμα εικόνας για Nicole di Mario

«Όμως προχθές, η αίσθηση της αδυναμίας απέναντι σε αυτό που συνέβαινε ήταν ακόμη χειρότερη», πρόσθεσε.
Αποτέλεσμα εικόνας για Nicole di Mario

Πάντως, μια μέρα μετά την τραγωδία του Αματρίτσε, η 20χρονη συμμετείχε στο διαγωνισμό ομορφιάς «Μις Ούμπρια», όπου κέρδισε τον τίτλο της «Μις Κομψότητα».


Πηγή: iefimerida.gr