Και δεύτερο φράχτη σκοπεύει να χτίσει η Ουγγαρία στα σύνορά της

Gazzetta team
Και δεύτερο φράχτη σκοπεύει να χτίσει η Ουγγαρία στα σύνορά της
Δεύτερο φράχτη σκοπεύει να χτίσει η Ουγγαρία στα νότια σύνορά της με τη Σερβία!

Με στόχο να κρατήσει τους πρόσφυγες έξω από τα σύνορα της χώρας του, ο ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν προανήγγειλε την κατασκευή του φράχτη, εξηγώντας πως η Ουγγαρία πρέπει να είναι έτοιμη για παν ενδεχόμενο, όπως η Τουρκία να αλλάξει την πολιτική της στο προσφυγικό.
Αυτή τη στιγμή, βρίσκεται σε εξέλιξη ο τεχνικός σχεδιασμός ενός ολικού συστήματος άμυνας δίπλα στην υπάρχουσα γραμμή άμυνας, η οποία κατασκευάστηκε πολύ γρήγορα πέρυσι», δήλωσε ο ούγγρος πρωθυπουργός μιλώντας σε δημόσιο ραδιοσταθμό.

Ο πρώτος φράχτης κατά μήκος των νότιων συνόρων με τη Σερβία και την Κροατία, για τον οποίο η δεξιά κυβέρνηση της Ουγγαρίας δέχτηκε δριμεία κριτική στην Ευρώπη, είχε ως αποτέλεσμα σημαντική μείωση της προσφυγικής ροής από τα Βαλκάνια προς τη Βόρεια Ευρώπη. Υπάρχει ωστόσο ένας μικρός αριθμός προσφύγων που κατευθύνονται στα σύνορα της Ουγγαρίας με τη Σερβία.

Υπενθυμίζεται ότι στις 2 Οκτωβρίου, η Ουγγαρία θα διεξαγάγει δημοψήφισμα, στο οποίο οι πολίτες της χώρας θα κληθούν να απαντήσουν αν συμφωνούν ή όχι με την πολιτική της ΕΕ περί υποχρεωτικής εγκατάστασης προσφύγων στις χώρες της Ένωσης χωρίς τη συγκατάθεση των Κοινοβουλίων.



Πηγή: thepressproject.gr