Ο Πούτιν θέτει το ρωσικό στρατό σε κατάσταση «ύψιστου συναγερμού»

Gazzetta team
Ο Πούτιν θέτει το ρωσικό στρατό σε κατάσταση «ύψιστου συναγερμού»
Έντονη ανησυχία της Δύσης για τις κινήσεις του Ρώσου Προέδρου!

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε σήμερα εντολή για τη διεξαγωγή μεγάλων στρατιωτικών γυμνασίων σε πολλές ρωσικές περιοχές, μεταξύ των οποίων σε εκείνη που περιλαμβάνει την Κριμαία και στην περιοχή των συνόρων με την Ουκρανία, και έθεσε την Πολεμική Αεροπορία, τα αερομεταφερόμενα στρατεύματα και τον ρωσικό στόλο του Βορρά σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού.

"Σύμφωνα με την εντολή (του προέδρου), τα στρατεύματα των στρατιωτικών τομέων του Νότου, της Δύσης και του Κέντρου, ο στόλος του Βορρά, οι αεροπορικές δυνάμεις και τα αερομεταφερόμενα στρατεύματα έχουν τεθεί σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού", δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, όπως μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα.

Οι ασκήσεις αυτές, που έχουν σκοπό να ελέγξουν την ετοιμότητα για μάχη των μονάδων αυτών, θα διαρκέσουν έως τις 31 Αυγούστου.

Οι εν λόγω στρατιωτικοί τομείς περιλαμβάνουν τις περιοχές των συνόρων με την Ουκρανία και τις χώρες της Βαλτικής, την Κριμαία και τεράστιες περιοχές που εκτείνονται από τα Ουράλια έως την κεντρική Σιβηρία.

Ο ρωσικός στρατός έχει αυξήσει τα στρατιωτικά γυμνάσια μεγάλου εύρους που διεξάγει σε ολόκληρο το έδαφος της Ρωσίας μετά την κρίση στις σχέσεις με τους Δυτικούς εξαιτίας της ουκρανικής κρίσης.

Πηγή: topontiki.gr