Στις Caretta Caretta ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Gazzetta team
Στις Caretta Caretta ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μια βόλτα με ένα φουσκωτό σκάφος του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου στο βιότοπο της χελώνας Caretta Caretta, επέλεξε να κάνει σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης και ενημερώθηκε για το έργο που επιτελεί ο φορέας διαχείρησης του θαλάσσιου πάρκου.

Κατά την επίσκεψή του στην Ζάκυνθο, λίγο μετά την ανάπαυλα του μεσημεριού, ο κ. Μητσοτάκης έφυγε απ’ το ξενοδοχείο του στον κόλπο του Λαγανά και πήγε μέχρι το λιμάνι του Αγίου Σώστη.

Εκεί τον περίμεναν στελέχη του φορέα διαχείρισης του Ε.Θ. Πάρκου Ζακύνθου και με το σκάφος τους μετέβησαν στο μαγευτικό νησάκι του κόλπου που ακούει στο όνομα Μαραθωνήσι.

Πρόκειται για ένα ακατοίκητο νησί στη ζώνη απόλυτης προστασίας της θαλάσσιας χελώνας στον κόλπο του Λαγανά, με μια ακρογιαλιά γεμάτη φωλιές, από τις οποίες, αυτές τις μέρες και κατά τις πρωϊνές ώρες, ξεπηδούν εκατοντάδες μικρά χελωνάκια που ξεκινούν το μακρύ ταξίδι τους για τους ωκεανούς.

Εκεί ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για την διαδικασία προστασίας και αναπαραγωγής του είδους και συνεχάρη τους εργαζόμενους του πάρκου για το έργο τους.

Πηγή: ethnos.gr