Γάλλοι αστυνομικοί αναγκάζουν γυναίκα να βγάλει το μπουρκίνι (pics)

Gazzetta team
Γάλλοι αστυνομικοί αναγκάζουν γυναίκα να βγάλει το μπουρκίνι (pics)
Η γυναίκα είναι ξαπλωμένη στην παραλία, ωστόσο, οι άντρες της αστυνομίας δεν διστάζουν να την ενοχλήσουν, προκειμένου να της ζητήσουν να βγάλει το μπουρκίνι της.

Η απόφαση των γαλλικών αρχών να απαγορεύσουν το μπουρκίνι έχει διχάσει την χώρα, ενώ έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις εντός και εκτός Γαλλίας και οι παρακάτω φωτογραφίες, που είδαν το «φως» τις δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες, αναμένεται να ξεσηκώσουν μεγαλύτερη «θύελλα».

Στις εικόνες αυτές απεικονίζονται τέσσερις αστυνομικοί να πλησιάζουν μια μουσουλμάνα σε παραλία της Νίκαιας. Η γυναίκα είναι εκείνη την ώρα είναι ξαπλωμένη και ίσως κοιμάται, ωστόσο, οι άντρες της αστυνομίας δεν διστάζουν να την ενοχλήσουν, προκειμένου να της ζητήσουν να βγάλει το μπουρκίνι της.

Η γυναίκα αρχίζει να αφαιρεί μέρη της φορεσιάς της και οι αστυνομικοί της κόβουν και πρόστιμο.



Οι νέες αυτές φωτογραφίες κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο δύό ημέρες αφότου μια μητέρα δύο παιδιών κατήγγειλε ότι της επιβλήθηκε πρόστιμο για το μπουρκίνι της σε παραλία, στις Κάννες.

«Δεν φορούσε κάποιο ρούχο που σέβεται τα ήθη και εκκοσμίκευση», ήταν η εξήγηση των αστυνομικών αρρών, όπως ακριβώς την είχαν διατυπώσει πάνω στο σημείωμα που έδωσαν στην 34χρονη μητέρα.

«Καθόμουν στην παραλία με την οικογένειά μου. Φορούσα απλά ένα μαντήλι, δεν είχα σκοπό να κολυμπήσω», είπε η γυναίκα, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.



Ακολουθώντας το παράδειγμα των Καννών, που απαγόρευσαν το μπουρκίνι στις 28 Ιουλίου, 15 κοινότητες στη νοτιοανατολική αλλά και στη βόρεια Γαλλία, έλαβαν παρόμοια μέτρα «εξορίζοντας» από τις παραλίες το μαγιό που φορούν οι μουσουλμάνες και καλύπτει όλο το σώμα εκτός από το πρόσωπο.



Σημειώνεται, πάντως, πως η Ομοσπονδία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (LDH) και το Συλλογικό Όργανο κατά της ισλαμοφοβίας στη Γαλλία (CCIF) θεωρούν ότι η απαγόρευση του μπουρκίνι συνιστά διάκριση σε βάρος των μουσουλμάνων και έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Πηγή: protothema.gr