Συνελήφθη για οπλοκατοχή ο θείος του Μπαρμπαρούση!

Gazzetta team
Συνελήφθη για οπλοκατοχή ο θείος του Μπαρμπαρούση!
Είχε προηγηθεί έρευνα σπίτι του για την επίθεση εναντίον αστυνομικού!

Στην οικία των τριών ξαδέλφων του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κώστα Μπαρμπαρούση, που εμπλέκονται στο χθεσινό επεισόδιο στις Φυτείες, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας νομότυπη έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού από αστυνομικούς των υπηρεσιών Ασφαλείας του Αγρινίου και του Μεσολογγίου.

Εντός της οικίας των συγγενών του βουλευτή οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν δυο μαχαίρια, μια κάνη όπλου με κλείστρο και ξύλινο κοντάκι για το οποίο απαιτούνταν άδεια που δεν υπήρχε, αλλά και... ένα μαστίγιο! Έτσι συνελήφθη ο 56χρονος θείος του βουλευτή και πατέρας των 3 νεαρών.

Για το επεισόδιο αναζητούνται από χθες το μεσημέρι ο πατέρας του βουλευτή, καθώς και τρία ξαδέλφια του, ηλικίας 26, 25 και 22 ετών.

Το χρονικό της επίθεσης ΕΔΩ

Σύμφωνα με την καταγγελία των παθόντων, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής επιτέθηκε μαζί με συγγενείς του, αλλά κι άλλα δύο πρόσωπα, εναντίον ενός 26χρονου αστυνομικού, του 30χρονου αδερφού του (αξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας), ενώ παρόντες στο συμβάν ήταν και τρεις τους φίλοι, δύο 33χρονοι και ένας 41χρονος.

Από την επίθεση, σύμφωνα πάντα με τα όσα καταγγέλθηκαν, τραυματίστηκαν ο 26χρονος αστυνομικός, ο αδερφός του και ένας εκ των φίλων τους, με τον οποίο βρίσκονταν μαζί στην καφετέρια.

Οι επιτιθέμενοι κρατούσαν -σύμφωνα με την καταγγελία- σιδερογροθιές και ξύλινα αυτοσχέδια ρόπαλα.

Την ομάδα των επιτιθέμενων αποτελούσαν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Κώστας Μπαρμπαρούση, ο πατέρας του, ένας ακόμη συγγενής του, πρώτος του ξάδερφος και ακόμη δύο άτομα. Η επίθεση έγινε με σιδερογροθιές και ξύλινα αυτοσχέδια ρόπαλα.

Μετά το επεισόδιο που προκάλεσαν, οι φερόμενοι ως δράστες μπήκαν και πάλι στο αυτοκίνητο με το οποίο έφτασαν στην καφετέρια και αποχώρησαν.

Από τους παθόντες αναγνωρίστηκε ο βουλευτής της Χ.Α. Κώστας Μπαρμπαρούσης, ο πατέρας του και ο 26χρονος συγγενής του. Για το περιστατικό δεν υπεβλήθη μήνυση, ωστόσο η αστυνομία κινήθηκε αυτεπάγγελτα και σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών στο πλαίσιο του αυτοφώρου, που λήγει αύριο στις 10 το πρωί.

Σε βάρος του βουλευτή της Χ.Α. δεν πρόκειται να υπάρξει σύλληψη λόγω της βουλευτικής του ιδιότητας, ωστόσο σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία που θα κατατεθεί στη βουλή, στο πλαίσιο της προβλεπόμενης διαδικασίας.]

Πηγή: newsbeast.gr