O πρωθυπουργός της Πολωνίας έκανε δώρο στον Ομπάμα το video game "The Witcher"

Gazzetta team
O πρωθυπουργός της Πολωνίας έκανε δώρο στον Ομπάμα το video game "The Witcher"
Ο Ντόναλντ Τουσκ, πρώην πρωθυπουργός της Πολωνίας, λατρεύει τόσο τα video games που έκανε δώρο στο Ομπάμα το 2011 μια συλλεκτική έκδοση του "The Witcher" !

Το δημοφιλές role-playing game "The Witcher", είναι αρκετά αγαπητό στην Πολωνία. Τόσο πολύ, έτσι ώστε το 2011, ο πρωθυπουργός της χώρας, Ντόναλντ Τουσκ, επέλεξε αντί αναμνηστικού, να δώσει στον Ομπάμα μια συλλεκτική έκδοση του παιχνιδιού για να τον ευχαριστήσει για την επίσκεψή του στην χώρα.

Ο πρόεδρος Ομπάμα επισκέφθηκε την Πολωνία και πάλι τον Ιούνιο του 2014 και είχε καλά λόγια να πει για το παιχνίδι:

«Την τελευταία φορά που ήμουν εδώ, ο Ντόναλντ (Τουσκ) μου έδωσε ένα δώρο, το video game που αναπτύχθηκε εδώ στην Πολωνία και που έχει κερδίσει οπαδούς σε όλο τον κόσμο, το "The Witcher". Ομολογώ, δεν είμαι πολύ καλός στα video games, αλλά μου έχουν πει ότι είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα του τρόπυ διείσδυσης της Πολωνίας στη νέα παγκόσμια οικονομία. Και είναι ένας φόρος τιμής στο ταλέντο και την ηθική εργασίας του πολωνικού λαού».

Αν αναρωτιέστε γιατί ο Πολωνός πρωθυπουργός έδωσε στον Πρόεδρο Ομπάμα ένα αντίτυπο του "The Witcher", είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι το "The Witcher" δεν είναι ένα απλό video game για την Πολωνία.

Είναι ένα απίστευτο επίτευγμα για πάρα πολλούς λόγους.

Η σειρά παιχνιδιών "The Witcher", βασίζεται σε μια σειρά από δημοφιλή βιβλία φαντασίας με τον ίδιο τίτλο , του Πολωνού συγγραφέα Andrzej Sapkowski, οπότε οι Πολωνοί θεωρούν την επιτυχία του video game και σαν δικό τους success story!