Μέρκελ: Χωρίς την Τουρκία δεν μπορούμε να κερδίσουμε τη μάχη με τους διακινητές

Gazzetta team
Μέρκελ: Χωρίς την Τουρκία δεν μπορούμε να κερδίσουμε τη μάχη με τους διακινητές
Η καγκελάριος αναφέρθηκε και στην ανάγκη συνεργασίας με τα κράτη προέλευσης και διέλευσης μεταναστών «ώστε να μπορέσουν να βοηθηθούν στις χώρες στις οποίες διαμένουν»!

«Η συνεργασία με την Τουρκία για το μεταναστευτικό είναι σωστή, διαφορετικά δεν μπορούμε να κερδίσουμε την αναμέτρηση με τους διακινητές», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελκατά την συνέντευξη τύπου στο ιταλικό αεροπλανοφόρο Γκαριμπάλντι, λίγο προτού ξεκινήσει το κρίσιμο δείπνο εργασίας με τον Ρέντσι και τον Ολάντ.

Στο συγκεκριμένο δείπνο εργασίας, όπως έχει γίνει γνωστό, πρόκειται να συζητηθούν οι τρόποι με τους οποίους η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορέσει να κάνει μια νέα αρχή, μετά το σοκ της απόφασης των Βρετανών πολιτών να εγκαταλείψουν την Ένωση.

Η καγκελάριος αναφέρθηκε και στην ανάγκη συνεργασίας με τα κράτη προέλευσης και διέλευσης μεταναστών «ώστε να μπορέσουν να βοηθηθούν στις χώρες στις οποίες διαμένουν».

Σχετικά με την οικονομία δήλωσε, δε, ότι «βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα Γιούνκερ» και πως «όλοι επιθυμούν την γενικότερη οικονομική ανάπτυξη των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Η Άγγελα Μέρκελ, τέλος, θέλησε να υπογραμμίσει ότι «ο Ματέο Ρέντσι πραγματοποίησε στην Ιταλία μεταρρυθμίσεις που μπορούν να χαρακτηρισθούν ακρογωνιαίοι λίθοι για ένα βιώσιμο μέλλον».


Πηγή: protothema.gr