Στην Βενεζουέλα έφαγαν ζώα από ζωολογικό κήπο

Gazzetta team
Στην Βενεζουέλα έφαγαν ζώα από ζωολογικό κήπο
Εξαθλίωση από την πείνα στην Βενεζουέλα! Πρωτοφανείς καταστάσεις στην χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Πεινασμένοι Βενεζουελάνοι διέρρηξαν ένα ζωολογικό κήπο και έσφαξαν ένα άλογο για το κρέας τους καθώς η καταστροφική οικονομική κρίση έχει αφήσει χιλιάδες ανθρώπους χωρίς τρόφιμα.

Σύμφωνα με αναφορές, ένας μεγάλος αριθμός ατόμων μπήκαν στον ζωολογικό κήπο του Καρικουάο στην πρωτεύουσα Καράκας και διέρρηξαν τον στάβλο όπου βρισκόταν το άλογο πριν το σφάξουν.

Σύμφωνα με το fusion.net οι εισαγγελείς δηλώνουν ότι το άλογο ήταν το μοναδικό του είδους του στον ζωολογικό κήπο, πριν σφαχτεί.

Σύμφωνα με αναφορές, οι διαρρήκτες άφησαν μόνο το κεφάλι του και τα πλευρά του αλόγου, τα οποία τα βρήκαν το επόμενο πρωί το προσωπικό του ζωολογικού.

Παρόλα αυτά, δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος παίρνει ζώα από τον ζωολογικό κήπο, καθώς έχουν κλαπεί Βιετναμέζικοι χοίροι και πρόβατα επίσης.

Εν τω μεταξύ, 50 ζώα έχουν πεθάνει από την πείνα στο ζωολογικό κήπο, λόγω της μακρά έλλειψης σε τρόφιμα, μεταξύ των οποίων και βιετναμέζικοι χοίροι, τάπιροι, κουνέλια και πτηνά, μερικά των οποίων δεν είχαν τραφεί για δυο εβδομάδες.

Σε άλλες πόλεις της χώρας, αναφέρεται ότι οι ζωολογικοί κήποι είναι σε χειρότερη κατάσταση και αναγκάζονται να ζητήσουν να για δωρεές φρούτων και λαχανικών από τοπικές επιχειρήσεις.

Η Μαρλέν Σιφόντες, 52 ετών, επικεφαλής του συλλόγου των εργαζόμενων σε δημόσια πάρκα, δήλωσε: «Η ιστορία των ζώων στο Καρικουάο είναι μια μεταφορά για τα βάσανα του λαού της Βενεζουέλας».

Δήλωσε ότι τα λιοντάρια και οι τίγρεις στον ζωολογικό κήπο του Καρικουάο ταΐζονται με μάνγκο και κολοκύθες, ενώ ένας ελέφαντας τρέφεται με τροπικά φρούτα αντί με την συνηθισμένη του δίαιτα.

Πηγή: topontiki.gr