+slo-gun

Ολα οδηγούν στο σενάριο της εγκληματικής αμέλειας

Ολα οδηγούν στο σενάριο της εγκληματικής αμέλειας

Ολα οδηγούν στο σενάριο της εγκληματικής αμέλειας

Στο σενάριο της εγκληματικής αμέλειας του 77χρονου οδηγού του μοιραίου ταχύπλοου στην Αίγινα συνηγορούν όλα τα στοιχεία από τις έως τώρα έρευνες.

Στο σενάριο της εγκληματικής αμέλειας του 77χρονου οδηγού του μοιραίου ταχύπλοου στην Αίγινα συνηγορούν όλα τα στοιχεία από τις έως τώρα έρευνες.

Σύμφωνα με πηγές που βρίσκονται πολύ κοντά στις έρευνες, ο 77χρονος έτρεχε σε ένα πολυσύχναστο και στενό πέρασμα, απ' όπου κάθε μέρα μικρά καΐκια μεταφέρουν κόσμο για μπάνιο, με την "αδιανόητη" ταχύτητα των 21 μιλίων, έχοντας τις 350άρες μηχανές του στο φουλ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τις ίδιες πηγές ο χειριστής του ταχύπλοου είχε επί τουλάχιστον 3 λεπτά οπτική επαφή με τη λάντζα πριν πέσει επάνω της και την διαλύσει. Κι όμως ο 77χρονος είτε από μειωμένα αντανακλαστικά λόγω ηλικίας, είτε λόγω της βεβαρημένης υγείας του δεν αντέδρασε. Και όχι μόνον αυτό, αλλά δεν έμεινε καν να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες -είτε ο ίδιος, είτε οι συνεπιβάτες του- στους ανθρώπους που έκλαιγαν και ούρλιαζαν στη θάλασσα. Αντ' αυτού "κρύφτηκε" σε σπηλιά του νησιού, απ'όπου φέρεται να ειδοποίησε κάποιον γνωστό του για να τους παραλάβει με φουσκωτό.

Οι ίδιες άριστα ενημερωμένες πηγές διαψεύδουν κατηγορηματικά τα σενάρια που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ώρες για προσπάθεια "συγκάλυψης των πραγματικών ενόχων" της τραγωδίας. Τα σενάρια αυτά έκαναν λόγο είτε για πολιτικά πρόσωπα που επέβαιναν στο μοιραίο ταχύπλοο (ακούγονταν μάλιστα τα ονόματα κορυφαίων υπουργών), είτε για πολύ νεαρότερο άτομο που οδηγούσε.

Τα σενάρια αυτά είχαν φουντώσει ειδικά μετά τις δηλώσεις του αδελφού του καπετάνιο της λάντζας, που βρήκε τραγικό θάνατο στην Αίγινα.

Τι είπε ο αδελφός του αδικοχαμένου καπετάνιου

"Ο Στέλιος μεγάλωσε στη θάλασσα. Από μικροί είμαστε μέσα σε καΐκια. Ηταν έμπειρος χειριστής... Δεν πιστεύουμε τα όσα ακούμε για το ποιός οδηγούσε".

Αυτά λέει στον "Ελεύθερο Τύπο" ο Μίλτος Τρίμης, αδελφός του 56χρονου Στέλιου που έχασε τη ζωή του στην σύγκρουση του καϊκιού του με το ταχύπλοο στην Αίγινα.

Ο ίδιος αναφέρει πως "η λάντζα ήταν ένα μέτρο μεγαλύτερη από το ταχύπλοο. Ηταν εννιά μέτρα. Σκεφτείτε λοιπόν με τι ταχύτητα έτρεχε το ταχύπλοο για να προκαλέσει τέτοια ζημιά στο καΐκι του Στέλιου. Ο αδερφός μου πάντα πηγαίνει σιγά για να ευχαριστηθεί ο κόσμος το δρομολόγιο. Δεν είχε περιθώρια αντίδρασης. Αυτό που δεν μπορώ να πιστέψω ήταν ότι οδηγούσε ο 77χρονος. Δεν γίνεται ένας άνθρωπος αυτής της ηλικίας με προβλήματα υγείας να είχε αναπτύξει τόσο μεγάλη ταχύτητα. Εκτιμώ ότι οδηγούσε άλλος και ανέλαβε την ευθύνη ο 77χρονος. Είχε άλλωστε το χρόνο να το σκεφτεί αφού διέφυγε μετά το περιστατικό. Ενδεχομένως ο χειριστής να ήθελε να κάνει φιγούρα περνώντας ξυστά από το καΐκι. Χάσαμε τον άνθρωπό μας τόσο άδικα".

Οι δηλώσεις αυτές του Μίλτου Τρίμη έρχονται να προστεθούν στα αναπάντητα ερωτήματα για το τραγικό δυστύχημα, που επεσήμανε το TheTOC, ανάμεσα στα οποία για το μυστήριο που περιβάλλει τους υπόλοιπους επιβαίνοντας στο ταχύπλοο.

Τι λέει το πόρισμα του ιατροδικαστή για τον άτυχο καπετάνιο

Τραγικό παιχνίδι έπαιξε η μοίρα για τον κυβερνήτη του τουριστικού σκάφους, το οποίο εμβολίστηκε προχθες το μεσημέρι στην Αίγινα, από ταχύπλοο με τέσσερις επιβάτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ –ΜΠΕ, κατά την εξέταση που διενήργησε ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πειραιά, Ηλίας Μπογιόκας, διαπιστώθηκαν τρία χτυπήματα στο σώμα του άτυχου άνδρα, στο πόδι, πίσω από το αυτί και στο μέτωπο. Στο μέτωπο ειδικότερα, το οίδημα που προκλήθηκε από πρόσκρουση σε άγνωστο αντικείμενο, είχε ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις του ιατροδικαστή, να πέσει ζωντανός ο άνθρωπος στη θάλασσα, αλλά χωρίς να έχει τις αισθήσεις του. Γι' αυτόν τον λόγο οι πνεύμονες και η κοιλιακή του χώρα, ήταν γεμάτοι από θαλασσινό νερό.

Ο κ. Μπογιόκας έχει προχωρήσει τη διαδικασία τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αύριο το πρωί θα προχωρήσει σε νεκροτομή και στις σορούς των υπολοίπων τριών θυμάτων της ναυτικής τραγωδίας.

Πηγή: thetoc.gr

Best of internet