Tρομάζει η πιο βαθιά θαλάσσια τρύπα στον κόσμο (vid)

Gazzetta team
Tρομάζει η πιο βαθιά θαλάσσια τρύπα στον κόσμο (vid)
Στα βάθη της Νότιας Θάλασσας της Κίνας ανακαλύφθηκε η "Dragon hole", η βαθύτερη καταβόθρα στον κόσμο, που φτάνει στα 300 μέτρα βάθος! Δείτε εντυπωσιακό βίντεο.

Η καταβόθρα αυτή εντοπίστηκε κοντά στα νησιά Πάρασελ από ερευνητές που εδώ και 12 μήνες τώρα ασχολούνται με τη γεωλογική μελέτη της περιοχής. Το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Xinhua αναφέρει ότι έχει βάθος 987 πόδια (400 μέτρα)- συνολικά 300 πόδια περισσότερα από τη θαλάσσια τρύπα στις Μπαχάμες. Οι θαλάσσιες αυτές τρύπες είναι σαν γιγάντιους λάκκους στη θάλασσα το βάθος των οποίων μπορεί να φτάσει πολλά μέτρα. Η θαλάσσια τρύπα του Δράκου βρίσκεται στα νησιά Paracel, γνωστά και ως Xisha στα κινέζικα, τα οποία διεκδικούνται από την Κίνα, την Ταϊβάν και το Βιετνάμ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, η καταβόθρα θα ξεπεράσει τον σημερινό κάτοχο του ρεκόρ, την περίφημη Blue Hole Dean κοντά στις Μπαχάμες, που έχει βάθος 200 μέτρα. Όπως αναφέρει το Ινστιτούτο Ερευνών Sansha Ship έχουν ήδη βρεθεί 20 είδη ψαριών στα πρώτα 330 μέτρα αφού στα υπόλοιπα 657 δεν υπάρχει οξυγόνο.



Πηγή: newsit.gr