Η συγκλονιστική μαρτυρία του ανθρώπου που έφτασε πρώτος στο μοιραίο ατύχημα της Αίγινας

Gazzetta team
Η συγκλονιστική μαρτυρία του ανθρώπου που έφτασε πρώτος στο μοιραίο ατύχημα της Αίγινας
Έφερε χτυπήματα στο πόδι, πίσω από το αυτί και στο μέτωπο - Το τελευταίο προκλήθηκε από πρόκρουση σε άγνωστο αντικείμενο - Έτσι εξηγείται πώς γέμισαν οι πνεύμονες και η κοιλιακή του χώρα με θαλασσινό νερό.

Τραγικό παιχνίδι έπαιξε η μοίρα στον κυβερνήτη του τουριστικού σκάφους («λάντζα»), το οποίο εμβολίστηκε χθες το μεσημέρι στηνΑίγινα από ταχύπλοο με τέσσερις επιβάτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κατά την εξέταση που διενήργησε ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πειραιά, Ηλίας Μπογιόκας, διαπιστώθηκαν τρία χτυπήματα στο σώμα του άτυχου άνδρα: στο πόδι, πίσω από το αυτί και στο μέτωπο.

Εκείνο που φαίνεται πως απέβη μοιραίο για τον άτυχο 58χρονο καπετάνιο της λάντζας, Στέλιου Τρίμη, ήταν το χτύπημα στο μέτωπο: και αυτό, καθώς το οίδημα που προκλήθηκε από πρόσκρουση σε άγνωστο αντικείμενο, είχε ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις από την εξέταση του ιατροδικαστή, να πέσει ζωντανός ο άνθρωπος στη θάλασσα, αλλά χωρίς να έχει τις αισθήσεις του.

Γι' αυτόν τον λόγο, όπως προκύπτει, οι πνεύμονες και η κοιλιακή του χώρα ήταν γεμάτοι από θαλασσινό νερό.

Ο κ. Μπογιόκας έχει προχωρήσει τη διαδικασία τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων, ενώ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αύριο το πρωί θα προχωρήσει σε νεκροτομή και στις σορούς των υπολοίπων τριών θυμάτων της ναυτικής τραγωδίας.


Η μαρτυρία του δύτη που βούτηξε πρώτος στο ναυάγιο

Ο δύτης Νεκτάριος Μαλτέζος ο πρώτος άνθρωπος που βούτηξε και εντόπισε το τουριστικό επιβατικό «Αντωνία» που εκτέλεσε το δρομολόγιο του θανάτου από την Πέρδικα στη Μονή μιλάει αποκλειστικά στο protothema.gr και περιγράφει τις εικόνες που αντίκρισε 35 μέτρα κάτω από τη θάλασσα.

Ειδοποιήθηκε από έναν ντόπιο που ήταν μάρτυρας του δυστυχήματος και μάλιστα έσπευσε πριν καν φτάσουν στο σημείο (νήσο Μονή και σε απόσταση 150 μέτρων από τα βράχια) οι δυνάμεις του Λιμενικού. Καταδύθηκε με την ελπίδα να εντοπίσει επιζώντες και το σκάφος.

Δυστυχώς η πρώτη εικόνα που αντίκρισε ήταν το άψυχο σώμα ενός νεαρού άνδρα σε απόσταση 10 μέτρων από το σκάφος ανατολικά μέσα στο βυθό της θάλασσας.

Δεύτερη εικόνα τα μεταλλικά συντρίμμια από το σκάφος και τα προσωπικά αντικείμενα των επιβαινόντων. Ο ίδιος ήταν που υπέδειξε στους δύτες του Λιμενικού το σημείο του ναυαγίου.


Πηγή: protothema.gr