Με φωτογραφίες των θυμάτων υποδέχτηκαν τον 77χρονο στον Πειραιά (vds)

Gazzetta team
Με φωτογραφίες των θυμάτων υποδέχτηκαν τον 77χρονο στον Πειραιά (vds)
Δείτε βίντεο από το ξέσπασμα οργής των συγγενών των θυμάτων μόλις είδαν τον οδηγό του ταχύπλοου έξω από τα δικαστήρια - Κρατούσαν φωτογραφίες των αγαπημένων τους προσώπων και φώναζαν κατά του 77χρονου

Στα δικαστήρια του Πειραιά μεταφέρθηκε το πρωί της Τετάρτης ο χειριστής του ταχυπλόου που στέρησε τη ζωή σε τέσσερις παραθεριστές, μεταξύ των οποίων και ένα 5χρονο κοριτσάκι, όταν εμβόλισε μικρό τουριστικό σκάφος στην Αίγινα.

Ο 77χρονος χειριστής εμφανίστηκε σε κατάσταση σοκ, με ισχυρή αστυνομική δύναμη γύρω του καθώς έξω από τα δικαστήρια είχε συγκεντρωθεί κόσμος που ήταν έτοιμος να του επιτεθεί.

Οργισμένοι οι συγγενείς των θυμάτων φώναζαν κρατώντας φωτογραφίες των αγαπημένων τους ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους τόσο ξαφνικά και άδικα στη θαλάσσια περιοχή στο στενό Μονής, όταν ο 77χρονος χτύπησε με δύναμη το τουριστικό σκαφάκι στο οποίο επέβαιναν κόβοντάς το στα δύο. Ο πόνος τους ανύπωτος, ζωγραφισμένος στο πρόσωπό τους, το ίδιο και η έκρηξη οργής για τον δράστη.

Τραγική φιγούρα η θεία του 5χρονου κοριτσιού που έχασε τη ζωή του στο ασύλληπτο περιστατικό. Με δύο φωτογραφίες στα χέρια της, έκλαιγε και ούρλιαζε κατά του 77χρονου όσο εκείνος οδηγούνταν στο εσωτερικό του κτιρίου των δικαστηρίων του Πειραιά.

Δείτε βίντεο με το ξέσπασμα οργής των συγγενών των θυμάτων κατά του 77χρονου





Το χρονικό της τραγωδίας

Ήταν λίγο μετά τις 13:00 όταν ένα από τα καΐκια του νησιού εκτελούσε δρομολόγιο από την περιοχή της Πέρδικας στο νησάκι απέναντι από την Αίγινα, την Μονή, προκειμένου να απολαύσουν το μπάνιο τους οι επιβαίνοντες. Η μοίρα φαίνεται όμως πως είχε άλλα σχέδια και το ηλιόλουστο πρωινό στη θάλασσα έμελλε να βαφτεί με αίμα, αφού για άγνωστη αιτία ένα ταχύπλοο σκάφος έπεσε πάνω στο καΐκι βυθίζοντας στο πένθος και τη θλίψη τις οικογένειες των τεσσάρων θυμάτων.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μαζί με τον χειριστή του ταχύπλοου, που ήταν και πρώην ιδιοκτήτης του σκάφους, βρίσκονταν άλλα τρία άτομα εκ των οποίων οι δύο ηλικίας 85 και 65 ετών. Ο ίδιος, ο 77χρονος φέρεται να είχε μεταβιβάσει το σκάφος σε έναν Βρετανό υπήκοο, ο οποίος όμως την ώρα του δυστυχήματος δεν επέβαινε στο σκάφος.
Το καΐκι βρισκόταν νοτιοδυτικά της Αίγινας κατευθυνόμενο προς τη Μονή όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιβαίνοντες αντιλήφθηκαν πως το ταχύπλοο κατευθυνόταν κατά πάνω τους έχοντας αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα. Κάποιοι από αυτούς φώναζαν, άλλοι έκαναν νοήματα με τα χεριά και ο καπετάνιος του καϊκιού κόρναρε. Μάταια όμως αφού όπως φέρεται να υποστήριξε ο 78χρονος δεν κατάλαβε τίποτα μέχρι τη στιγμή της σύγκρουσης.

Για περίπου 20 λεπτά οι επιβαίνοντες περιμένουν στη θάλασσα με κάποιους από αυτούς να καταγγέλλουν πως το ταχύπλοο τους χτύπησε και τους εγκατέλειψε ενώ λίγα λεπτά αργότερα ανασύρονται νεκροί 4 άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένα 5χρονο παιδί ενώ το σκάφος εντοπίζεται από το λιμενικό λίγα μέτρα μακριά από το σημείο της τραγωδίας ακυβέρνητο.

Στο κέντρο υγείας του νησιού μεταφέρονται οι σοροί του 58χρονου καπετάνιου του καϊκιού, του 5χρονου κοριτσιού και του 44χρονου πατέρα του αλλά και ενός άντρα αγνώστων στοιχείων όπως επίσης και 16 τραυματίες, εκ των οποίων πιο σοβαρά μία γυναίκα 29 ετών αλλοδαπή, με μερικό ακρωτηριασμό αριστερής κνήμης και ένας έφηβος 16 ετών, με τραύματα και επαπειλούμενο αεραγωγό. Αφού τους δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή της 29χρονης και του 16χρονου στην Αθήνα όπως επίσης και άλλων τριών ενηλίκων.

Από τους υπόλοιπους 11 που διακομίστηκαν στο ΚΥ Αίγινας, οι 5 έλαβαν εξιτήριο ενώ οι άλλοι 6 παραμένουν ακόμα για προληπτικούς λόγους.

Πηγή: protothema.gr