Wall Street Journal: Τραμπ ή άλλαξε πορεία ή παραιτήσου!

Gazzetta team
Wall Street Journal: Τραμπ ή άλλαξε πορεία ή παραιτήσου!
Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για τον Λευκό Οίκο Ντόναλντ Τραμπ πρέπει να διορθώσει την παραπαίουσα προεκλογική εκστρατεία του έως την Ημέρα της Εργασίας ή να παραιτηθεί, ανέφερε η εφημερίδα The Wall Street Journal, σε μια αυστηρή λεκτική προειδοποίηση από μια ηγετική συντηρητική φωνή.
«Ο κ. Τραμπ έχει αποξενώσει το κόμμα του και δεν διεξάγει μια ικανή εκστρατεία», ανέφερε σε κύριο άρθρο της η εφημερίδα.
«Το παράθυρο για μια αλλαγή πορείας» του Τραμπ «κλείνει», γράφει η Journal, καλώντας τους υποστηρικτές του να ωθήσουν τον υποψήφιο σε μια υποσχόμενη "στροφή" προς μια προεδρική θέση και μια πιο πειθαρχημένη εκστρατεία.
«Αν δεν μπορούν να κάνουν τον κ. Τραμπ να αλλάξει τη δράση του έως την Ημέρα της Εργασίας, το GOP δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να διαγράψει τον υποψήφιο ως μη έχοντα ελπίδες και να επικεντρώσει τις προσπάθειες στη διάσωση της εκστρατείας για τη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων καθώς και για άλλες ψηφοφορίες», ανέφερε.
Η Ημέρα της Εργασίας, που πέφτει φέτος στις 5 Σεπτεμβρίου, σημαδεύει το τέλος των θερινών διακοπών στις ΗΠΑ και παραδοσιακά δίνει το έναυσμα για την τελική φάση της μακράς προεκλογικής περιόδου των ΗΠΑ.
«Όσο για τον κ. Τραμπ, πρέπει να σταματήσει να κατηγορεί όλους τους άλλους και να αποφασίσει αν θέλει να συμπεριφέρεται σαν κάποιος που θέλει να γίνει πρόεδρος – ή να παραδώσει την υποψηφιότητα στον Μάικ Πενς», τον κυβερνήτη της Ιντιάνα που είναι ο υποψήφιος αντιπρόεδρος του Τραμπ, γράφει η εφημερίδα.
Η Journal ανέφερε πως ο Τραμπ θεωρεί λανθασμένα πως τα θορυβώδη συλλαλητήριά του θα μετατραπούν σε ψήφους και πως μπορεί να ξεφύγει στηριζόμενος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αντί να ξοδέψει χρήματα για να συναγωνιστεί στο πεδίο μάχης των πολιτειών.
Στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Τραμπ προστέθηκε αυτή την εβδομάδα μια είδηση στους New York Times, σύμφωνα με τους οποίους το όνομα του διευθυντή της προεκλογικής εκστρατείας του, Πολ Μάναφορτ, βρισκόταν σε ένα μυστικό λογιστικό βιβλίο όπου φαίνεται να έχει λαμβάνειν σε μετρητά ένα ποσό που ξεπερνά τα 12 εκατομμύρια δολάρια από ένα ουκρανικό πολιτικό κόμμα με στενές σχέσεις με τη Ρωσία. Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι ο Μάναφορτ εισέπραξε τα χρήματα αυτά.
Σε σημερινή δήλωσή του ο Μάναφορτ αρνήθηκε οποιαδήποτε απρέπεια. «Δεν έλαβα ποτέ ούτε μία 'πληρωμή μετρητών εκτός βιβλίων' όπως 'αναφέρουν' λανθασμένα οι Νew York Times, ούτε έχω δουλέψει ποτέ για τις κυβερνήσεις της Ουκρανίας ή της Ρωσίας», είπε.
Το προεκλογικό επιτελείο της Χίλαρι Κλίντον, της Δημοκρατικής αντιπάλου του Τραμπ, δήλωσε πως η είδηση αυτή είναι απόδειξη «πιο ανησυχητικών διασυνδέσεων ανάμεσα στην ομάδα του Ντόναλντ Τραμπ και σε στοιχεία στην Ουκρανία φιλικά προς το Κρεμλίνο».
Πηγή: Πρώτο Θέμα