Νοβοσιμπίρσκ.... η ρωσική πόλη που αποκλείει τους μετανάστες από συγκεκριμένα επαγγέλματα

Gazzetta team
Νοβοσιμπίρσκ.... η ρωσική πόλη που αποκλείει τους μετανάστες από συγκεκριμένα επαγγέλματα
Επαγγέλματα όπως καθηγητές, ή εμπορία ξυλείας, δικηγόροι, κέτερινγκ, ή σε ορυχεία και ναύτες σε αλιευτικά, αποκλείονται πλέον για τους μετανάστες, καθώς τα ασκούν κατά βάση οι ντόπιοι

Μία πόλη στη μακρινή Σιβηρία στη Ρωσία, βρήκε έναν... εναλλακτικό τρόπο να ελέγξει τη ροή της μετανάστευσης και παράλληλα τα ποσοστά ανεργίας του ντόπιου πληθυσμού. Μετά από απόφαση του κυβερνήτη της περιοχής, οι μετανάστες στην πόλη Νοβοσιμπίρσκ θα έχουν τη δυνατότητα να ενεργοποιηθούν σε πολύ συγκεκριμένα επαγγέλματα, καθώς τα... καλά, αυτά που θεωρούνται πιο ξεκούραστα και προσοδοφόρα, απαγορεύτηκαν για εκείνους!

Την απόφαση πήρε ο κυβερνήτης της περιοχής, Βλάντιμιρ Γκοροντέτσκι και πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή μέσα στους επόμενους τρεις μήνες. Επαγγέλματα όπως καθηγητές, ή εμπορία ξυλείας, δικηγόροι, κέτερινγκ, ή σε ορυχεία και ναύτες σε αλιευτικά, αποκλείονται πλέον για τους μετανάστες, καθώς τα ασκούν κατά βάση οι ντόπιοι.

Το 2015, το Νοβοσιμπίρφκ αριθμούσε σχεδόν 12.500 μετανάστες, η πλειοψηφία των οποίων προερχόταν από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Οι περισσότεροι έχουν ταξιδέψει στην πόλη της Σιβηρίας από το Καζακστάν, το Τατζικιστάν και την Ουκρανία. Στην περιοχή ζουν περίπου 2.7 εκατ. άνθρωποι, εκ των οποίων το 1.58 εκατ. διαβιώνουν στο Νοβοσιμπίρσκ.

Ο Γκοροντέτσκι είναι άνθρωπος του στενού περιβάλλοντος του Βλάντιμιρ Πούτιν και προφανώς πριν λάβει την απόφασή του, είχε εξασφαλίσει τη συγκατάθεση του Ρώσου προέδρου. Η ανεργία στην περιοχή είναι υψηλή για τα δεδομένα της χώρας και με βάση αυτό το στοιχείο ελήφθη η πρωτοποριακή αυτή απόφαση.

Οι κυβερνήτες των Ρωσικών τομέων απέκτησαν το δικαίωμα να ορίζουν τα επαγγέλματα που θα ασκούν οι μετανάστες στις περιοχές τους τον Δεκέμβριο, με απόφαση της κεντρικής κυβέρνησης.

Πηγή: protothema.gr