15+1 λόγοι για να πάμε στην Ιαπωνία (pics)

Gazzetta team
15+1 λόγοι για να πάμε στην Ιαπωνία (pics)
Η Χώρα του Ανατέλοντος Ηλίου ξεδιπλώνει στα μάτια μας τη μοναδική φυσική ομορφιά της.

Το Sagano Bamboo Forest, θεωρείται ως ένα από τα ωραιότερα του είδους στον κόσμο, με τα πανύψηλα μπαμπού δέντρα του να δημιουργούν μια αξέχαστη εικόνα. Το φθινόπωρο, στο Hitachi Seaside Park οι πλαγιές ντύνονται σε μαγικές αποχρώσεις του κόκκινου, ενώ σε άλλα του σημεία πλημμυρίζει από γαλάζια λουλούδια του είδους Nemophilia που μοιάζουν με ωκεανό.

Στο βόρειο άκρο της νήσου Kyushu, υπάρχει ένα τούνελ που είναι κυριολεκτικά σκεπασμέμο από τα λουλούδια της Wisteria και η καλύτερη εποχή για να το χαρεί κανείς είναι ο Απρίλιος όταν είναι ολάνθιστα. Στο Fuji Shibazakura Festival, με φόντο το υψηλότερο ομώνυμο ηφαίστειο της Ιαπωνίας, περισσότερα από 800.000 ροζ, λευκά και μωβ λουλούδια καλύπτουν απέραντες εκτάσεις. Κοντά στο Τόκιο, υπάρχει το Kawagoe, που είναι γωστό για τα παραμυθένια ποτάμια του. Για τρεις μέρες κάθε Οκτώβρη ένα φεστιβάλ που διοργανώνεται εκεί είναι από τα ωραιότερα της χώρας.

Ο ναός Fushimi Inari Shine είναι ένας από τους πιο σημαντικούς ναούς του Κιότο και οι πιστοί θεωρούν ότι αλεπούδες μεταφέρουν στους μοναχούς θεϊκά μηνύματα, γι’ αυτό και υπάρχουν πολλά αγάλματα αλεπούδων. Το μονοπάτι Nakasendo (Nakasendo Walk) ξεκινάει από το Κιότο και καταλήγει στο Έντο. Η ονομασία του ερμηνεύεται ως «ο δρόμος μέσα από τα βουνά» και αποτελούσε σημαντικό εμπορικό δρόμο κατά τον 17ο αιώνα. Απαιτούνται περίπου δέκα μέρες για να τον διανύσει κάποιος αν περπατάει 3-4 ώρες την ημέρα, αλλά αξίζει τον κόπο.

Κάθε χειμώνα, ο ναός Natareda προσφέρει ένα πανέμορφο θέαμα καθώς η κόκκινη σιλουέτα του διαγράφεται μέσα στο χιονισμένο τοπίο. Η παγόδα του Seigantoji και ο καταρράκτης Nach No Taki που πέφτει από ύψος 133 μέτρων, στην περιοχή Higashimuro, είναι από τα πιο πολυφωτογραφημένα αξιοθέτατα της Ιαπωνίας και δικαίως. Φαντασμαγορικό είναι και το Bamboo Light Festival στο Taketa στο οποίο 20.000 φανάρια από μπαμπού ανάβουν τη νύχτα σημιουργώντας μια μαγική ατμόσφαιρα.

Στην Οsaka, με βροχή ή λιακάδα, η φύση γιορτάζει στα πάρκα και τους δρόμους της πόλης, και μαζί της και οι επισκέπτες. Η Γαλάζια Λίμνη του Hokkaido, του δεύτερου μεγαλύτερου νησιού της Ιαπωνίας, έχει παραμείνει παρθένα με τη βοήθεια της Πολιτείας αφού αποτελεί εθνικό θησαυρό. Οι ανθσιμένες κερασιές βάφουν κάθε χρόνο ροζ τα πάρκα του Τόκιο για τους φωτογράφους και τα ερωτευμένα ζευγάρια που τα επισκέπτονται. Τέλος, η παγόδα Chureito με φόντο το όρος Fuji είναι μια από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες της Ιαπωνίας. Απολαύστε τα φωτογραφικά στιγμιότυπα!

πηγή: protothema.gr