Χάος στο Μιλγουόκι μετά από θάνατο 23χρονου από αστυνομικό (pics & vids)

Gazzetta team
Χάος στο Μιλγουόκι μετά από θάνατο 23χρονου από αστυνομικό (pics & vids)
Βίαιες διαμαρτυρίες ξέσπασαν σε γειτονικά του Μιλγουόκι, όπου ένας αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε άνδρα.

Το περιστατικό συνέβη όταν ο αστυνομικός σταμάτησε το όχημα που οδηγούσε ο άνδρας για έλεγχο, ενώ ακολούθησε καταδίωξη. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο άνδρας ήταν οπλισμένος, αλλά στέλεχός της παραδέχθηκε ότι δεν ήταν ξεκάθαρο ακόμη αν ο άνδρας είχε στρέψει το όπλο του εναντίον του αστυνομικού ή είχε πυροβόλησε.

Λίγες ώρες συγκεντρώθηκε ένα πλήθος στην περιοχή, όπου υπήρχαν 20-30 αστυνομικοί, και κάποιοι από τους συγκεντρωμένους έσπασαν ένα περιπολικό και πυρπόλησαν δεύτερο. Ακόμη, η εφημερίδα Journal Sentinel ανέφερε ότι ένας από τους ρεπόρτερ της δέχθηκε επίθεση με γροθιές.

Η αστυνομία ανέφερε στο Twitter ότι ένας από τους αξιωματικούς της μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όταν δέχθηκε χτύπημα από τούβλο, το οποίο πέταξαν κάποιοι στο περιπολικό στο οποίο βρισκόταν, ενώ το πλήθος πυρπόλησε και ένα βενζινάδικο, με τους πυροσβέστες να αδυνατούν να σβήσουν τη φωτιά, καθώς έπεφταν πυροβολισμοί.

Ολα ξεκίνησαν όταν αστυνομικοί σταμάτησαν ένα όχημα στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα, που βγήκαν από το αυτοκίνητο και άρχισαν να τρέχουν. Οι αστυνομικοί τους καταδίωξαν και ο ένας από τους δύο, σύμφωνα με την αστυνομία, ένας 23χρονος, δέχθηκε τα πυρά του αστυνομικού την ώρα της καταδίωξης και εξέπνευσε στο σημείο.

Το όνομα του 23χρονου δεν έχει ανακοινωθεί, αλλά σύμφωνα με την αστυνομία είχε ποινικό μητρώο και έφερε ένα όπλο που είχε κλαπεί σε διάρρηξη τον Μάρτιο.


Πηγή: iefimerida.gr