Γεννηματά: Αν ο στόχος του κ. Μητσοτάκη είναι να γίνει άλλος ένας Τσίπρας ας ψάξει αλλού

Gazzetta team
Γεννηματά: Αν ο στόχος του κ. Μητσοτάκη είναι να γίνει άλλος ένας Τσίπρας ας ψάξει αλλού
«Δεν θα ανακυκλώσουμε την κρίση άλλη μια φορά»

«Δεν έχουμε άλλον χρόνο. Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τα διάσπαρτα κομμάτια της Κεντροαριστεράς και να παρουσιάσουμε ξανά μια προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης. Είμαστε αποφασισμένοι. Ανοίγουμε τις πόρτες σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες, τους καλούμε σε μία μεγάλη ισότιμη και ειλικρινή συνάντηση με ισχυρές δημοκρατικές διαδικασίες, με διαφάνεια στη λήψη των αποφάσεων, με μια νέα αντίληψη που δεν θα ακυρώνει τις ιστορικές επιτυχίες της μεταπολίτευσης και θα συνεκτιμά τα αίτια της κρίσης», τονίζει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Για την ανάδειξη του νέου αρχηγού, αναφέρει ότι το τέλος του φθινοπώρου είναι το απώτατο χρονικό περιθώριο για την εκλογή επικεφαλής του νέου σχήματος, υπογραμμίζοντας ότι «το νέο γεννιέται, δεν εκβιάζεται, με σεβασμό στη διαφορετικότητα και την ιστορία του καθενός».

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε περίπτωση νίκης της ΝΔ στις επόμενες εκλογές, η κ. Γεννηματά απαντά ότι «κυβέρνηση διεξόδου από την κρίση χωρίς τη συμμετοχή όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων δεν υπάρχει. Δεν θα ανακυκλώσουμε την κρίση άλλη μια φορά. Αν ο στόχος του κ. Μητσοτάκη είναι να γίνει άλλος ένας Τσίπρας ας ψάξει αλλού για δεκανίκι τύπου Καμένου».

Χαρακτηρίζει «εξοργιστικές και ανιστόρητες» τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για το θέμα των καταλήψεων, των συλλήψεων τρομοκρατών ή τα περί αποκαθήλωσης του κράτους της Φρειδερίκης προσθέτοντας πως «μέσα στο γενικό αλαλούμ διακρίνει εύκολα κανείς και την πολιτική κουτοπονηριά. Λένε και καμιά ανοησία παραπάνω όχι για να περνά η ώρα αλλά για να αθροίζουν ακροατήρια και να θυμίζουν το πάλαι ποτέ "αριστερό" παρελθόν τους. Νομίζουν ότι μπορείς να πετσοκόβεις το ΕΚΑΣ και μετά με ένα δήθεν αριστερό τσιτάτο της πλάκας να…. ρεφάρεις».

Πηγή: newsbeast.gr