Στο τελευταίο πάρτι της ζωής της η Μπέτσι έθεσε έναν όρο: «Δεν θέλω δάκρυα»

Gazzetta team
Στο τελευταίο πάρτι της ζωής της η Μπέτσι έθεσε έναν όρο: «Δεν θέλω δάκρυα»
Η Μπέτσι Ντέιβις έστειλε μέιλ στους πιο στενούς φίλους και συγγενείς της για να τους προσκαλέσει σε ένα διήμερο πάρτι με μια μικρή υποσημείωση: «Οι συνθήκες αυτής της γιορτής δεν έχουν προηγούμενο, απαιτούν σθένος, συγκέντρωση και καλή καρδιά». Με όρο: «Δεν θέλω κανείς να δακρύσει μπροστά μου».

Η 41χρονη καλλιτέχνης χτυπήθηκε από την ανίατη νόσο Λου Γκέρινγκ, πλάγια αμυοτροφική σκλήρυνση, η οποία προκαλεί μυϊκή αδυναμία, αναπηρία και τελικά θάνατο. Η Μπέτσι Ντέιβις αποφάσισε να είναι μία από τις πρώτες Καλιφορνέζες που θα έθετε τέλος στη ζωή της με ευθανασία. Η σχετική νομοθεσία πέρασε πρόσφατα στην πολιτεία της Καλιφόρνιας.

Πριν προχωρήσει με την ευθανασία θέλησε να κάνει ένα διήμερο τελευταίο πάρτι με τους πιο κοντινούς ανθρώπους στη ζωή της. Η Μπέτσι κανόνισε τα πάντα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Το πάρτι στις 23 και 24 Ιουλίου και μία ώρα πριν από τη λήξη της γιορτής κανόνισε να μπει σε κωματώδη κατάσταση. Μοιράστηκε τα σχέδια της με όλους τους φίλους της. «Δεν ήταν εύκολο, αλλά δεν υπήρχε περίπτωση να μην είμαστε δίπλα της», λέει ο κινηματογραφιστής φίλος Νιλς Άλπερτ.

Οι καλεσμένοι, περισσότεροι από 30, είχαν έρθει από διάφορα σημεία των ΗΠΑ. Από το Σικάγο και τη Νέα Υόρκη έως τη Νότια Καρολίνα. Μία φίλη της έπαιζε όλο το βράδυ τσέλο, ένας φίλος πήγε με τη φυσαρμόνικα. Το πάρτι είχε κοκτέιλ και πίτσες από την αγαπημένη πιτσαρία της Μπέτσι. Σε ένα δωμάτιο έπαιζε η αγαπημένη της ταινία «The Dance of Reality» για τη ζωή ενός Χιλιανού σκηνοθέτη.

Όταν πλησίασε το τέλος του Σαββατοκύριακο οι φίλοι αποχαιρέτισαν την Μπέτσι με ένα φιλί και μαζεύτηκαν γύρω της για μια τελευταία φωτογραφία.

Πηγή: athensvoice.gr