Η 29χρονη που γύρισε 22 χώρες με οτοστόπ!

Gazzetta team
Η 29χρονη που γύρισε 22 χώρες με οτοστόπ!
Ξεκίνησε το ταξίδι της με 200 δολάρια στην τσέπη

Tους τελευταίους 13 μήνες η Petrina Thong έκανε τη διαδρομή από τη Σουηδία στη Μαλαισία με οτοστόπ.

Η 29χρονη πέταξε στη Στοκχόλμη τον Ιούνιο του 2015, έχοντας μόνο 200 δολάρια στο λογαριασμό της, σχεδιάζοντας να δει πόσο μακριά θα μπορούσε να φτάσει. Κατέληξε να φτάσει στην γενέτειρά της, την Κουάλα Λουμπούρ, πάνω από ένα χρόνο αργότερα, τον Ιούλιο του 2016 μετά από ταξίδι μέσα από 22 χώρες. Η σεναριογράφος περιγράφει το ταξίδι ως μια πρόκληση στον εαυτό της. «Όταν πέταξα στη Στοκχόλμη πέρυσι πήγα με την πρόθεση της να κάνω ένα ταξίδι με οτοστόπ, απλώς και μόνο επειδή δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα το κάνω», είπε στη Daily Mail η ίδια μιλώντας για την απόφασή της και πρόσθεσε: «Σκέφτηκα ότι θα μπορούσα κάλλιστα να το δοκιμάσω, νομίζοντας ότι θα ταξιδέψω για τρεις έως έξι μήνες, ανάλογα με το πόσο καιρό θα μπορούσα να επιβιώσω με έναν προϋπολογισμό 200 δολαρίων».

Τα χρήματά της είχαν φύγει σε τρεις μήνες και στη συνέχεια η 29χρονη αποφάσισε να δοκιμάσει μια νέα πρόκληση: ταξίδια χωρίς χρήματα και χωρίς σχέδια. Έβγαζε τον αντίχειρά της, έκανε οτοστόπ και πήγαινε στον επόμενο προορισμό. «Μόνο μετά την άφιξή μου επέτρεπα στο Σύμπαν να αποκαλύψει πού θα έπρεπε να κοιμηθώ και να φάω» εξήγησε. Το πιο σημαντικό ήταν να βρει φαγητό και αυτό το έκανε αναζητώντας τροφή στα εστιατόρια. Βέβαια δεν ζούσε μόνο ευχάριστες στιγμές αλλά και πιο δύσκολες και τρομακτικές όπως για παράδειγμα στα σύνορα από το Ιράν στο Πακιστάν όπως λέει η ίδια.

autostop1autostop2autostop3autostop4autostop5autostop6autostop7autostop8autostop9autostop10autostop11autostop12autostop13autostop14autostop15autostop16

Πηγή: newsbeast.gr