Διπλό χτύπημα στο λαθρεμπόριο τσιγάρων και καπνού

Gazzetta team
Διπλό χτύπημα στο λαθρεμπόριο τσιγάρων και καπνού
Διακινούσαν σημαντικές ποσότητες λαθραίων πακέτων τσιγάρων και καπνού στις συγκεκριμένες περιοχές

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Ασφάλειας Καβάλας και Δράμας οδήγησαν στη σύλληψη ενός ηλικιωμένου Έλληνα και μιας αλλοδαπής που διακινούσαν σημαντικές ποσότητες λαθραίων πακέτων τσιγάρων και καπνού στις συγκεκριμένες περιοχές.

Στην πρώτη περίπτωση, οι αστυνομικοί συνέλαβαν την 45χρονη Γεωργιανή κινείται με το Ι.Χ. αυτοκίνητό της στην εθνική οδό Αμφίπολης– Δράμας και την σταμάτησαν για έλεγχο. Τόσο στο αυτοκίνητο, όσο και στο σπίτι της όπου έγινε έρευνα αμέσως μετά, ανακάλυψαν συνολικά 1.518 πακέτα τσιγάρων χωρίς την ειδική ταινία του φόρου κατανάλωσης, τα οποία κατασχέθηκαν.

Σχεδόν ταυτόχρονα, οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος συνέλαβαν στη λαϊκή αγορά της Χρυσούπολης τον 64χρονο Έλληνα που διέθετε προς πώληση 127 πακέτα τσιγάρων και 15 συσκευασίες με καπνό συνολικού βάρους 750 γραμμαρίων χωρίς την ειδική ταινία φορολόγησης. Οι δράστες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους εισαγγελείς κατηγορούμενοι για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, ενώ τα λαθραία προϊόντα εστάλησαν στα Τελωνεία Δράμας και Καβάλας.

Πηγή: protothema.gr