Λουκέτο για ένα μήνα σε όσους ασκούν βία στους ελεγκτές της εφορίας

Gazzetta team
Λουκέτο για ένα μήνα σε όσους ασκούν βία στους ελεγκτές της εφορίας
Το σαφάρι των ελεγκτών για τον εντοπισμό επιχειρήσεων που φοροδιαφεύγουν συνεχίζεται παρά τις δυσκολίες εξαιτίας των αντιδράσεων των φορολογούμενων.

Μετά από διάφορα περιστατικά άσκησης βίας από φορολογούμενους σε ελεγκτές, αποφασίστηκε να μπαίνει λουκέτο στις επιχειρήσεις ακόμα και για 30 ημέρες τέτοιες περιπτώσεις. Παράλληλα συνεχίζεται η επιβολή χρηματικών προστίμων από τον Προϊστάμενο της εκάστοτε ΔΟΥ και 48ωρο σφράγισμα σε περίπτωση μη έκδοσης αποδείξεων καθώς και όταν διαπιστώνεται η χρήση POS που στέλνουν τα χρήματα κατευθείαν στο εξωτερικό ή δεν είναι συνδεδεμένα με τις ταμειακές μηχανές και έτσι οι επιτηδευματίες αποκρύπτουν τον τζίρο από την Εφορία.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Γιώργος Πιτσιλής μιλώντας στον ΣΚΑΙ εξήγησε ότι το μέτρο προβλέπει δύο κατηγορίες παραβάσεων για τις οποίες προβλέπονται διαφορετικές ποινές. Η μια ομάδα παραβάσεων αφορά την παρεμπόδιση ελέγχου με άσκηση βίας ή απειλές ή την καθ' υποτροπήν παράβαση, με ποινή το κλείσιμο για μέχρι 30 ημέρες κατόπιν διαδικασίας η οποία διαρκεί 20 με 25 ημέρες λόγω της δυνατότητας που έχει ο παραβάτης να παράσχει εξηγήσεις προς την ΓΓΔΕ.

Πηγή: iefimerida.gr