Λονδίνο μετά το Brexit: Μειώθηκαν κατά 27% οι κενές θέσεις εργασίας τον Ιούλιο

Gazzetta team
Λονδίνο μετά το Brexit: Μειώθηκαν κατά 27% οι κενές θέσεις εργασίας τον Ιούλιο
«Η εικόνα που παρατηρούμε στο ινστιτούτο εργασίας είναι μεν δύσκολη, αλλά όχι τόσο επιθετική όσο περιμέναμε μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος», δήλωσε ένας εκ των επικεφαλής του Ινστιτούτου Εργασίας

Οι πρώτες επιπτώσεις για τη Βρετανία μετά το Brexit αρχίζουν να γίνονται αισθητές στην τοπική οικονομία, καθώς οι εταιρείες που ενεργοποιούνται στο Νησί μείωσαν τους ρυθμούς τους, προκειμένου να εκτιμήσουν τις συνέπειες της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Εξαιτίας της συγκεκριμένης τακτικής, τα στοιχεία που προέκυψαν από τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας κατά τον μήνα Ιούλιο, ήταν απογοητευτικά, αλλά αναμενόμενα, καθώς μειώθηκαν κατά 27% οι κενές θέσεις στο Λονδίνο, σε σχέση με το ίδιο διάστημα το 2015.

«Η εικόνα που παρατηρούμε στο ινστιτούτο εργασίας είναι μεν δύσκολη, αλλά όχι τόσο επιθετική όσο περιμέναμε μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος», δήλωσε ένας εκ των επικεφαλής της υπηρεσίας. Επισημαίνεται επίσης, ότι είναι ο μήνας που οι Βρετανοί απολαμβάνουν τις διακοπές τους, οπότε εκ των πραγμάτων μειώνεται ο αριθμός των προσφερόμενων θέσεων εργασίας.

Στην ίδια έκθεση επισημαίνεται ο διχασμός των Βρετανών πολιτών, στα ίδια ποσοστά που αποτυπώθηκε κατά το δημοψήφισμα για το Brexit. Σχεδόν οι μισοί εμφανίζουν έναν πεσιμισμό ότι οι συνέπειες της εξόδου θα είναι μεγάλες. Οι άλλοι μισοί παρουσιάζονται αισιόδοξοι, αναγνωρίζουν τις επιπτώσεις, αλλά πιστεύουν πως σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουν αντιμετωπιστεί.

«Τους επόμενους μήνες θα έχουμε πιο σαφή εικόνα για το ποια από τις δύο πλευρές θα δικαιωθεί. Προς το παρόν, πάντως, η οικονομική δραστηριότητα εμφανίζεται σε κανονικούς ρυθμούς», δήλωσε ο υπεύθυνος αναλυτής της αρμόδιας βρετανικής υπηρεσίας.

Πηγή: protothema.gr