Ερντογάν σε πολίτες: Καταδώστε όσους στηρίζουν τον Γκιουλέν, είναι μικρόβια

Gazzetta team
Ερντογάν σε πολίτες: Καταδώστε όσους στηρίζουν τον Γκιουλέν, είναι μικρόβια
Δεν έχουν τέλος οι πρακτικές του σουλτάνου Ερντογάν στην προσπάθεια εκκαθάρισης όλων όσων μπορεί να είχαν και την παραμικρή εμπλοκή στο αποτυχημένο πραξικόπημα.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας μιλώντας στα μέλη του Συμβουλίου Εξαγωγέων ζήτησε από τους πολίτες να γίνουν καταδότες. Συγκεκριμένα τους ζήτησε να καταδώσουν στις Αρχές τους φίλους τους που σχετίζονται με την αδελφότητα του Φετχουλάχ Γκιουλέν.

«Ζητώ τη βοήθεια σας σε δύο ζητήματα: Να εξηγήσετε στο εξωτερικό το πραγματικό πρόσωπο του πραξικοπήματος. Μπορεί να έχετε φίλους από αυτή την κοινότητα (σ.σ. του Γκιουλέν). Σας ζητώ να τους αποκαλύψετε, πρέπει να τους αναφέρετε στις εισαγγελίες μας, είναι πατριωτικό καθήκον» είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν μιλώντας στα μέλη του Συμβουλίου Εξαγωγέων της Τουρκίας.

«Οι υποστηρικτές του Γκιουλεν είναι μικρόβια»
Ο ίδιος χαρακτήρισε μικρόβια τους υποστηρικτές του Γκιουλέν και επανέλαβε την αποφασιστικότητα του να τους εξοντώσει «όπως τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους και του (κουρδικού) ΡΚΚ». Πρέπει να καθαρίσουμε το επιχειρηματικό κόσμο από την οργάνωση του Γκιουλέν ανέφερε, λέγοντας ότι κάθε δεκάρα που εισπράττει η οργάνωση αυτή γίνεται και από μία σφαίρα που στρέφεται κατά του έθνους.

Προειδοποιήσεις απέναντι στις τράπεζες
Ο Ταγίπ Ερντογάν βλέπει παντού εχθρούς και σε κάθε ευκαιρία σπεύδει να το δείξει και να προειδοποιήσει πως θα είναι αυστηρός στην παραμικρή υποψία κίνησης προδοσίας. Ενδεικτικό είναι πως στο στόχαστρο του Τούρκου προέδρου μπήκαν και οι τράπεζες, από τις οποίες ζήτησε να μην συμπεριφέρνονται διστακτικά σε θέματα πιστώσεων, γεγονός που θα είχε επιπτώσεις στην οικονομία, απειλώντας πως σε αντίθετη περίπτωση θα εκλάβει κάθε τέτοια κίνηση ως προδοσία.

«Αν οι τράπεζες κόβουν τις πιστώσεις σε κάθε μικρό πρόβλημα, εγώ αυτό θα το θεωρήσω προδοσία. Εξάλλου, λειτουργείται με τα λεφτά του κόσμου. Αν δεν ανοίξετε το δρόμο στους επενδυτές και τους βάλετε εμπόδια, ας με συγχωρήσουν αλλά εγώ θα το θεωρήσω αυτό προδοσία» ανέφερε, προαναγγέλλοντας ότι σύντομα θα αρχίσει και η αξιολόγηση του χρηματοπιστωτικού τομέα, γεγονός που ερμηνεύεται ότι θα ξεκινήσει η εκκαθάρισή του από στελέχη που θεωρούνται ότι ανήκουν σε αντίπαλα πολιτικά στρατόπεδα.

Πηγή: iefimerida.gr