Αδέσποτο έτρεξε 126 χλμ στον μαραθώνιο που άλλαξε τη ζωή του (pics)

Gazzetta team
Αδέσποτο έτρεξε 126 χλμ στον μαραθώνιο που άλλαξε τη ζωή του (pics)
Μια απίστευτη ιστορία φιλίας μεταξύ ενός δρομέα και μιας σκυλίτσας στην έρημο Γκόμπι...

Ήταν η δεύτερη ημέρα ενός εκ των πλέον απαιτητικών και δύσκολων μαραθωνίων στον κόσμο, ο οποίος διαρκεί έξι ημέρες και οι δρομείς καλούνται να διασχίσουν τρέχοντας μια απόσταση 250 χιλιομέτρων στην έρημο Γκόμπι της Κίνας.

Ο επαγγελματίας μαραθωνοδρόμος Ντιόν Λέοναρντ, εμφανώς επικεντρωμένος στην επίπονη προσπάθειά του και στο πρόγραμμά του, παρατήρησε ότι καθ' όλη τη διάρκεια της διαδρομής τον ακολουθούσε μια μικρή ύπαρξη: ένα αδέσποτο μικροσκοπικό σκυλάκι.

image

Ο σκύλος έτρεξε εκείνη την ημέρα 35 χιλιόμετρα όπως και ο μαραθωνοδρόμος εντυπωσιασμένος κυρίως από τις κατακίτρινες φωσφοριζέ γκέτες του. Ο Λέοναρντ είπε ότι αναγνώρισε τον σκύλο, καθώς τον είχε δει το προηγούμενο βράδυ να κόβει βόλτες στο χώρο που είχαν κατασκηνώσει οι δρομείς. «Με ακολούθησε μέχρι τη γραμμή του τερματισμού στη βάση μας». Και τότε ήταν που ανάμεσα στον σκύλο και στον δρομέα αναπτύχθηκε ένας δεσμός συντροφικότητας. Ο σκύλος πήρε δικαίως το όνομα «Γκόμπι» καθώς η συνάντηση έγινε στην έρημο Γκόμπι.

image

Η Γκόμπι, όπως ονομάστηκε η σκυλίτσα, συνέχισε να ακολουθεί τον Λέοναρντ τις επόμενες μέρες του αγώνα ενώ όταν ήταν κουρασμένη, τον περίμενε υπομονετικά στον τερματισμό. Μάλιστα, σε κάποιο στάδιο της διαδρομής λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών και του ανώμαλου εδάφους, οι διοργανωτές δεν επέτρεψαν τη συμμετοχή της Γκόμπι και το μετέφεραν οι ίδιοι στο σημείο του τερματισμού. Οι δύο τους ολοκλήρωσαν μαζί τον αγώνα, με το σκυλί να εκτιμάται ότι έτρεξε κανονικά τα 126 από τα συνολικά 250 χιλιόμετρα.

image

Όλοι οι δρομείς «αγκάλιασαν» τον τετράποδο δρομέα, τον τάισαν και έγινε μέλος της ομάδας. «Είναι το καλύτερο σκυλί του κόσμου. Είναι ήρεμος, δεν γαβγίζει, δεν δαγκώνει, δεν πείραξε ποτέ τα πράγματά τους ούτε για να παίξει», λέει ένας άλλος δρομέας. Ο Γκόμπι έγινε η μασκότ του μαραθωνίου. Ο Λέοναρντ είναι Αυστραλός που ζει στην Βρετανία και αμέσως αποφάσισε να υιοθετήσει τον καινούργιο φίλο του.

image

Δημιούργησε μια ιστοσελίδα συγκέντρωσης χρημάτων για να μπορέσει να πάρει μαζί του τον Γκόμπι στην Βρετανία. Μια διαδικασία καθόλου εύκολη και αυτονόητη, καθώς απαιτεί εμβολιασμούς, ιατρικά τσεκ απ και να τεθεί ο σκύλος σε καραντίνα για τουλάχιστον τέσσερις μήνες. Ο στόχος του crowdfunding επετεύχθη και με το παραπάνω, ενώ μέχρι να περάσουν οι τέσσερις μήνες ο Γκόμπι μένει προσωρινά με έναν φίλο του Λέοναρντ στην Κίνα.

image

Πηγή: athensvoice.gr