Βατικανό: Καλεί σε απολογία ιερέα που καταδικάστηκε για παιδεραστία

Gazzetta team
Βατικανό: Καλεί σε απολογία ιερέα που καταδικάστηκε για παιδεραστία
Σε μια σημαντική κίνηση η Αγία Έδρα καλεί ιερέα της που καταδικάστηκε σε φυλάκιση για παιδεραστία να απολογηθεί ενώπιον του Κονκλάβιου.

Ο ιερέας Τζον Ο’ Ρέϊλι από την Ιρλανδία ο οποίος ιερουργεί στη Χιλή πριν από λίγο καιρό καταδικάστηκε για άσεμνες σεξουαλικές πράξεις σε ανήλικο και τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό, με τις κινήσεις του να καταγράφονται διαρκώς από την αστυνομία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Βατικανό ο Ο’Ρέϊλι καλείται να εμφανιστεί μπροστά στη δικαιοσύνη του Βατικανό και να απαντήσει σε όλες τις σχετικές ερωτήσεις με την υπόθεση.

«Ο Ο’Ρέϊλι βρίσκεται στη διάθεση των αρχών του Βατικανό και πρόκειται να συνεργαστεί με τις αρμόδιες αρχές για την υπόθεση» αναφέρει η ανακοίνωση της Αγίας Έδρας, χωρίς ωστόσο να αναφέρεται στην μέρα ή τον τόπο που θα γίνει η εξέταση.

Πρόκειται για μια ιστορική κίνηση από το Βατικανό στη διερεύνηση των πολλών σκανδάλων παιδοφιλίας που έχουν συγκλονίσει τα τελευταία χρόνια τους κόλπους της, ενώ όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Le Monde η κατάθεση του ιερέα στις αρχές του Βατικανό ενδέχεται να δημιουργήσει έναν νέο κανονικό κανόνα για μελλοντικές περιπτώσεις.

Πηγή: topontiki.gr