Έχανε 20.000 πόδια το λεπτό το μοιραίο Boeing MH370

Gazzetta team
Έχανε 20.000 πόδια το λεπτό το μοιραίο Boeing MH370
Ήταν 8 Μαρτίου του 2014 όταν το Boeing 777 της Malaysia Airlines εξαφανίστηκε από προσώπου γης, λίγο αφού είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο. Σήμερα, περισσότερο από δυο χρόνια μετά, νέα στοιχεία έρχονται στο φως για μια από τις πλέον πολύνεκρες αεροπορικές τραγωδίες που συγκλόνισαν τον κόσμο.

Το αεροπλάνο με τους 239 επιβαίνοντες (227 επιβάτες και 12μελές πλήρωμα) έχανε 20.000 πόδια το λεπτό κατά την πτώση του σύμφωνα με ειδικούς του υπουργείου Άμυνας της Αυστραλίας που ανέλυσαν τα στοιχεία της πτήσης ΜΗ370. Που σημαίνει πως το μοιραίο Boeing έχασε ύψος με μεγάλη ταχύτητα πριν συντριβή στον Ινδικό Ωκεανό, ανοικτά των ακτών της δυτικής Αυστραλίας.

Τα ΜΜΕ της Αυστραλίας αναφέρουν ότι η ανάλυση των στοιχείων, αλλά και οι εξομοιώσεις του κατασκευαστή αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο το αεροσκάφος να έχασε την ισχύ των κινητήρων του, πριν από την πτώση του στην επιφάνεια του ωκεανού.

Ένα αεροσκάφος που έχει εισέλθει σε διαδικασία προσγείωσης χάνει ύψος 2.000 ποδών το λεπτό υπό κανονικές συνθήκες. Τα νέα στοιχεία θέτουν σε αμφισβήτηση προηγούμενες εκτιμήσεις, σύμφωνα με τις οποίες το αεροσκάφος είχε ομαλή κάθοδο, πριν συντριβεί στην επιφάνεια του ωκεανού.

Πηγή: newsit.gr