Η Άγκυρα ήρε τον αποκλεισμό πρόσβασης στη ρωσική ιστοσελίδα Sputnik

Gazzetta team
Η Άγκυρα ήρε τον αποκλεισμό πρόσβασης στη ρωσική ιστοσελίδα Sputnik
Η Τουρκία ήρε την απαγόρευση πρόσβασης στη ρωσική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Sputnik, μετά από μήνες αποκλεισμού, όπως μετέδωσε σήμερα το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu.

Η τουρκική κυβέρνηση είχε αποκλείσει την πρόσβαση στο Sputnik στις 14 Απριλίου, επικαλούμενη τη νομοθεσία αναφορικά με εγκλήματα που διαπράττονται μέσω διαδικτυακών μεταδόσεων. Πλέον, η πρόσβαση στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα του Sputnik στην Τουρκία δεν αποτελεί πρόβλημα.

«Η ιστοσελίδα μας στην Τουρκία ξεμπλόκαρε. Από τις 10 π.μ. ώρα Μόσχας αρχίσαμε να λαμβάνουμε μηνύματα από χρήστες ότι η ιστοσελίδα είναι και πάλι προσβάσιμη. Αρχίσαμε να ελέγχουμε την πληροφορία αυτή και πράγματι λειτουργεί», δήλωσε ο αρχισυντάκτης της τουρκικής ιστοσελίδας Μαχίρ Μποζτέπε στο Sputnik.

Η απαγόρευση ήρθη εν μέσω της αποκατάστασης των σχέσεων Ρωσίας-Τουρκίας, που είχαν ενταθεί όταν η Τουρκία κατέρριψε ρωσικό μαχητικό στη συριακή μεθόριο στις 24 Νοεμβρίου του 2015.

Οι σχέσεις των δύο χωρών άρχισαν να αναθερμαίνονται στα τέλη Ιουνίου όταν ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέστειλε επιστολή στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν εκφράζοντας τη βαθιά λύπη του για την κατάρριψη του αεροσκάφους. Ως ένα ακόμα βήμα προς την αποκατάσταση των σχέσεων των δύο χωρών, η Ρωσία προσφάτως ήρε επισήμως όλες τις οικονομικές και τουριστικές κυρώσεις που είχε επιβάλει σε βάρος της Τουρκίας ως αντίποινα στην κατάρριψη του αεροσκάφους της.

Ο Πούτιν και ο Ερντογάν αναμένεται να συναντηθούν αύριο στην Αγία Πετρούπολη για πρώτη φορά μετά την αναθέρμανση των σχέσεών τους. Η συνάντηση θα αποτελέσει επίσης την πρώτη επίσημη επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στο εξωτερικό μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου.

Πηγή: newsbeast.gr