Βρετανός ηθοποιός απευθύνει έκκληση να του επιτραπεί η ευθανασία

Gazzetta team
Βρετανός ηθοποιός απευθύνει έκκληση να του επιτραπεί η ευθανασία
Είχε ταχθεί στο παρελθόν κατά του υποβοηθούμενου εκούσιου θανάτου και ως μέλος της Βουλής των Λόρδων είχε ψηφίσει εναντίον του το 2006

Έκκληση για να του επιτραπεί η ευθανασία απευθύνει ο 92χρονος Βρετανός ηθοποιός Λόρδος Μπράιαν Ριξ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, ο Ριξ, ένας από τους πιο γνωστούς θεατρικούς και τηλεοπτικούς ηθοποιούς στη Βρετανία, είχε ταχθεί στο παρελθόν κατά του υποβοηθούμενου εκούσιου θανάτου και ως μέλος της Βουλής των Λόρδων είχε ψηφίσει εναντίον του το 2006.

Ωστόσο, η ασθένεια η οποία τον βασανίζει το τελευταίο διάστημα τον έκανε να αλλάξει γνώμη και με επιστολή του στον εκπρόσωπο της Βουλής των Λόρδων ζητά να του δοθεί το δικαίωμα σε έναν αξιοπρεπή θάνατο.

«Η θέση μου άλλαξε. Ως ένας ετοιμοθάνατος άνθρωπος, που πεθαίνει εδώ και πολλές εβδομάδες, καταλαβαίνω ότι οι νόμοι αυτής της χώρας το καθιστούν αδύνατο για άτομα σαν κι εμένα να λάβουν βοήθεια, ακόμη και αν η οικογένειά τους είναι σύμφωνη με το θέμα της ευθανασίας», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή του και συνεχίζει: «Το μόνο που θέλω είναι να μου επιτραπεί να βυθιστώ στον ύπνο, ειρηνικά, νόμιμα και με την οικογένειά μου στο πλευρό μου».

Πηγή: protothema.gr