Προσφυγικό: 283 αφίξεις μέσω θαλάσσης στα ελληνικά νησιά σε μία εβδομάδα

Gazzetta team
Προσφυγικό: 283 αφίξεις μέσω θαλάσσης στα ελληνικά νησιά σε μία εβδομάδα
Συνελήφθησαν τρεις διακινητές και κατασχέθηκαν δύο λέμβοι και ένα πλοίο που χρησιμοποιήθηκαν παράνομα για τη μεταφορά των προσφύγων

Αυξητική τάση, αλλά σαφώς μειωμένη σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015, παρουσιάζουν οι προσφυγικές ροές στα ελληνικά νησιά. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, 283 άτομα διασώθηκαν από το Λιμενικό στο διάστημα από την 1η Αυγούστου έως και τις 8 του ίδια μήνα.

Οι άνδρες του Λιμενικού επενέβησαν σε 9 περιστατικά διάσωσης στη θάλασσα, ενώ κατά τη διαδικασία αναγνωρίστηκαν και συνελήφθησαν τρεις δακινητές. Επίσης, κατασχέθηκαν δύο λέμβοι και ένα πλοίο, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την παράνομη μεταφορά των προσφύγων και των μεταναστών.

Τουλάχιστον προς το παρόν, η αύξηση των προσφυγικών ροών δεν έχει ανησυχήσει τις ελληνικές και ευρωπαϊκές αρχές, παρ' ότι οι δομές φιλοξενίας στην Ελλάδα βρίσκονται ήδη κοντά στο όριό τους. Ο μεγάλος φόβος των Βρυξελλών και της Αθήνας έγκειται στο σπάσιμο της συμφωνίας για την προσφυγική κρίση μεταξύ Τουρκίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως απείλησε και σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πηγή: protothema.gr