Άλλοθι στις εκκαθαρίσεις του Ερντογάν δίνει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο!

Gazzetta team
Άλλοθι στις εκκαθαρίσεις του Ερντογάν δίνει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο!
“Ατυχείς αλλά αναγκαίες” χαρακτήρισε τις σαρωτικές εκκαθαρίσεις που πραγματοποιεί ο πρόεδρος Ερντογάν στην Τουρκία στον απόηχο του απότυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι Ευρωπαίοι ηγέτες και οργανώσεις έχουν καταδικάσει τις εκκαθαρίσεις σε στρατό και δημόσιο στην Τουρκία, ο γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης, Θόρμπιορν Γιαγκλαντ τις χαρακτήρισε στην πραγματικότητα επιβεβλημένες.

“Φυσικά και παραδέχομαι πως είναι αναγκαίο να δράσεις ενάντια σε αυτούς που οργάνωσαν ένα πραξικόπημα, και ενάντια στο μυστικό δίκτυο των συνωμοτών” δήλωσε ο Γιάγκλαντ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον Τούρκο Υπ. Εξ Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Οι δηλώσεις βέβαια αυτές έρχονται σε ευθεία αντίθεση με εκείνες των Ευρωπαίων ηγετών που στέκονται προβληματισμένοι απέναντι στο πογκρόμ που πραγματιοποιεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

“Η Ευρώπη δεν έδειξε την απαραίτητη κατανόηση για το τι έπρεπε να αντιμετωπίσουν οι τουρκικοί δημοκρατικοί θεσμοί. Εμείς από την άλλη πλευρά, το γνωρίζουμε καλά και καταλαβαίνουμε την αναγκαιότητα της αποκατάστασης της τάξης μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα” συνέχισε.

Ο Γιάγκλαντ, έγινε ο πρώτος Ευρωπαίος αξιωματούχος που επισκέφθηκε την Τουρκία από το αποτυχημένο πραξικόπημα και έπειτα, υποστηρίζοντας πως η Ευρώπη παραμένει σε άγνοια σχετικά με το τι συνέβη στην Τουρκία. Δήλωσε ακόμα πως ο στόχος της επίσκεψής του ήταν να μάθει για τα πραγματικά γεγονότα και γι αυτό αναμένεται να συναντήσει και τον ίδιο τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και πρωτοκλασάτα στελέχη της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης στην προσπάθειά του να μάθε τι συνέβη από όλες τις πλευρές.

Πηγή: newsit.gr