Στα 80 του καλλιεργούσε χασισοφυτεία στην αυλή του!

Gazzetta team
Στα 80 του καλλιεργούσε χασισοφυτεία στην αυλή του!
Τα χρόνια φαίνεται πως δεν βάρυναν αρκετά στην πλάτη ενός 80χρονου κατοίκου ενός χωριού στον Έβρο, που είχε επιδοθεί σε συστηματική χασισοκαλλιέργεια στην αυλή του σπιτιού του! Τον πρόδωσε, όμως, το... μέγεθος των δενδρυλλιών, που ξεπερνούσε τα τρία μέτρα!

Κάποιος ενημέρωσε τις αρχές για την ύπαρξη της χασισοφυτείας και οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Ορεστιάδας έκαναν έρευνα με εκπαιδευμένο σκύλο στην ιδιοκτησία του ηλικιωμένου, όπου ανακάλυψαν τη φυτεία με τα 24 δενδρύλλια κάνναβης. Στο σπίτι του 80χρονου μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 36,1 γραμμαρίων, σπόροι κάνναβης και το λάστιχο ποτίσματος με το οποίο περιποιούνταν τα χασισόδεντρα. Λόγω ηλικίας, ο δράστης δεν συνελήφθη και η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας.

*** Με δίχτυ... παραλλαγής είχε σκεπάσει τα τρία δενδρύλλια κάνναβης ύψους δυο μέτρων, 1,65 και 1,60 εκατοστών που καλλιεργούσε στην αυλή του σπιτιού του στο Νεοχώρι Αιτωλοακαρνανίας, ένας 43χρονος που συνελήφθη από άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε. μετά από έρευνα στην κατοικία του. Όταν οι αστυνομικοί μπήκαν στην κουζίνα, βρήκαν πάνω στο τραπέζι μια συσκευασία με 26 γραμμάρια αδασμολόγητου χύμα καπνού και την κατέσχεσαν. Ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα που του άσκησε δίωξη για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και του Τελωνειακού Κώδικα.

*** Μέσα σε γλάστρες καλλιεργούσε έξι δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 1,40 μέτρων στον κήπο του σπιτιού του σε περιοχή της Χαλκιδικής ένας 38χρονος που συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος Νέων Μουδανιών. Στην κατοχή του βρέθηκαν ακόμη επτά συσκευασίες με συνολικά 155,1 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 103 σπόροι κάνναβης, σκεύασμα για την ανάπτυξη των φυτών και εξαρτήματα για την καλλιέργεια τα οποία κατασχέθηκαν.

Πηγή: protothema.gr