Άλλοι δυο τόνοι επικίνδυνα όστρακα στην Κομοτηνή

Gazzetta team
Άλλοι δυο τόνοι επικίνδυνα όστρακα στην Κομοτηνή
Οι συνωμοτικές κινήσεις των επιβατών τριών αυτοκινήτων στην Εγνατία οδό κίνησαν υποψίες στους αστυνομικούς, που αποφάσισαν να τους ακολούθησαν διακριτικά.

Οι συνωμοτικές κινήσεις των επιβατών τριών αυτοκινήτων στην Εγνατία οδό κίνησαν υποψίες στους αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Ροδόπης, που άρχισαν να τους παρακολουθούν διακριτικά και επενέβησαν ότι διαπίστωσαν ότι μετέφεραν παράνομα φορτία με όστρακα!

Από το πρώτο Ι.Χ., ο 38χρονος οδηγός ξεφόρτωσε και τοποθέτησε στο πρανές 20 σάκους με όστρακα του είδους «κυδώνι'» βάρους 469 κιλών και 19 σάκους με όστρακα του είδους «αχιβάδα» βάρους 320 κιλών! Αμέσως μετά, πήγε κοντά στη γέφυρα της Στρίμνης όπου έφτασαν άλλα δυο Ι.Χ. αυτοκίνητα, το ένα με οδηγό έναν 49χρονο και το άλλο με οδηγό έναν 36χρονο, από τα οποία ξεφορτώθηκαν άλλοι 54 σάκοι με όστρακα του είδους «αχιβάδα» βάρους 1.116 κιλών.

Οι δράστες εγκατέλειψαν στο έδαφος τους σάκους και απομακρύνθηκαν με κατεύθυνση προς την Κομοτηνή. Οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν τα δύο, ενώ το τρίτο βρέθηκε αργότερα εγκαταλελειμμένο και συνέλαβαν τους οδηγούς, που ανακρίνονται για να αποκαλύψουν σε ποιους θα παρέδιδαν το φορτίο τους. Τα όστρακα, που ήταν μεγέθους μικρότερου του επιτρεπόμενου και ακατάλληλα για κατανάλωση κι έτσι κατασχέθηκαν, όπως και τα τρία οχήματα.

Πηγή: protothema.gr