Σκληρή κόντρα Τόσκα – Κασιδιάρη για τις συλλήψεις Σεϊσίδη και Σακκά

Gazzetta team
Σκληρή κόντρα Τόσκα – Κασιδιάρη για τις συλλήψεις Σεϊσίδη και Σακκά
Έντονη πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε στη βουλή, μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα και του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, σχετικά με τις συλλήψεις Σακκά και Σεϊσίδη.

«Η χθενινή επιτυχία της κυβέρνησης και των διωκτικών Αρχών δίνουν το στίγμα ότι είμαστε άτεγκτοι σε αυτούς που παραβαίνουν το νόμο» δήλωσε στην Βουλή ο Νίκος Τόσκας με αφορμή τη σύλληψη των καταζητουμένων Κ. Σάκκα και Μ. Σεϊσίδη.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη απάντησε με αυτόν τον τρόπο στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής όταν ο χρυσαυγίτης βουλευτής αναφέρθηκε στις δύο συλλήψεις των καταζητούμενων διασυνδέοντάς τους πολιτικά με τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Νίκος Τόσκας απέρριψε ως «ανακάτεμα παλαιοτέρων διαφορετικών υποθέσεων για να δημιουργεί η Χρυσή Αυγή εντυπώσεις» και μίλησε για επιτυχημένες προσπάθειες της ΕΛΑΣ κατά της τρομοκρατίας.

Αναφορικά, με το αντικείμενο της επίκαιρης ερώτησης που αφορούσε την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας και τα Εξάρχεια και περί ανοχής της κυβέρνησης, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του πολίτη είπε πως η Χρυσή Αυγή, αξιοποιεί την Δημοκρατία και τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς προκειμένου να υπονομεύει τη Δημοκρατία και τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς.

Αναφέρθηκε στην συστηματική και αποτελεσματική δουλειά που έχει γίνει στα Εξάρχεια και την χειρουργική επέμβαση της ΕΛΑΣ για να συλληφθεί ένα μεγάλο μέρος της μαφίας των ναρκωτικών χωρίς να υπάρξει ένταση και καταστάσεις υπονόμευσης. Και επεσήμανε ότι στρατηγική δράσης είναι εκείνη που στηρίζει «τις συνθήκες που δημιουργούν ασφάλεια και όχι τις συνθήκες που δημιουργούν ανασφάλεια και εντάσεις»

Ο Νίκος Τόσκας μάλιστα απάντησε πολιτικά στις αιτιάσεις της Χρυσής Αυγής λέγοντας πως « οι Δημοκρατίες καμία φορά μπορεί να αργούν. Όμως έρχονται όπως τον Μάη του ’45 (της αντιφασιστικής νίκης των λαών) που ο εμπνευστής σας (των Χρυσαυγιτών) αποκάλεσε τις Δημοκρατίες εκείνες «πλαδαρές». Οι «πλαδαρές όμως αυτές Δημοκρατίες, να σας πω ότι είναι πιο αποτελεσματικές γιατί τις εδραιώνουν οι κοινωνικές κυριαρχίες»


Πηγή: newsit.gr