Tυχαία συνέλαβαν στην Σπάρτη τους Σακκά και Σεϊσίδη

Gazzetta team
Tυχαία συνέλαβαν στην Σπάρτη τους Σακκά και Σεϊσίδη
Στα χέρια της αντιτρομοκρατικής βρίσκονται ο Κώστας Σακκάς και ο Μάριος Σεϊσίδης.

Τυχαία έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας οι Κώστας Σακκάς και Μάριος Σεϊσίδης που καταζητούνταν για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και ληστείες και συνελήφθησαν στην Σπάρτη.

Ολα ξεκίνησαν χθες στις 4 το απόγευμα όταν αστυνομικοί της Ομάδας Δίας στη Σπάρτη εντόπισαν στον Περιφερειακό Παλαιολόγου ένα αυτοκίνητο μάρκας Golf στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα το οποίο ήταν κλεμμένο. Η κλοπή του ΙΧ είχε δηλωθεί στα μέσα Ιουνίου με το όχημα να έχει κλαπεί στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου στην Αθήνα.

Ο οδηγός του δεν σταμάτησε σε έλεγχο και ακολούθησε καταδίωξη στην περιοχή του ΚΤΕΛ της πόλης. Σακκάς και Σεϊσίδης εγκατέλειψαν το όχημα και ακολούθησε πεζή καταδίωξη. Οι δύο καταζητούμενοι τρομοκράτες βρήκαν καταφύγιο σε ένα γκαράζ όπου τελικά ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν. Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή οι αστυνομικοί αγνοούσαν ποιοι είναι οι δύο συλληφθέντες. Μέσα στο περιπολικό είπαν «είμαστε τρομοκράτες» και έδωσαν την ταυτότητά τους αφήνοντας έκπληκτους τους αστυνομικούς που ειδοποίησαν την αντιτρομοκρατική. Αυτή την ώρα βρίσκονται καθ οδόν από τη Σάρτη στην Αθήνα καθώς σε βάρος του εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και ληστείες.

Ο Κώστας Σακκάς κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση "Πυρήνες της Φωτιάς" και είχε παραβιάσει περιοριστικούς όρους παραμένοντας άφαντος εδώ και καιρό. Ο Μάριος Σεϊσίδης, κατηγορείται για συμμετοχή στη δράση των «ληστών με τα μαύρα» και ήταν καταζητούμενος για πάνω από 10 χρόνια.

Ο Κώστας Σακκάς συνελήφθη τον Δεκέμβριο του 2010 μαζί με τον Αλέξανδρο Μητρούσια στην οδό Καισαρείας στη Νέα Σμύρνη, από την Αντιτρομοκρατική την στιγμή που εξέρχονταν από ενοικιαζόμενη αποθήκη, στην οποία βρέθηκε οπλισμός. Μετά την σύλληψή του αρνήθηκε να υπογράψει την έκθεση εξέτασης κατηγορούμενου. Παραπέμφθηκε να απολογηθεί στον ανακριτή με τις ακόλουθες κατηγορίες:

Συγκρότηση και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, άγνωστης ονομασίας
Πρόκληση τρομοκρατικών πράξεων
Διακεκριμένη οπλοκατοχή
Προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών

Ο Σακκάς προφυλακίστηκε για πάνω από 30 μήνες και ξεκίνησε απεργία πείνας για να διαμαρτυρηθεί για την κράτηση του. Το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε την αποφυλάκιση του Σακκά επιβάλλοντάς του αυστηρούς περιοριστικούς όρους μεταξύ των οποίων απαγόρευση εξόδου από τον νομό Αττικής. Μετά την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών διέκοψε την απεργία πείνας.

Στις 7 Ιανουαρίου 2014 συνελλήφθη για παραβίαση των περιοριστικών όρων που του είχαν τεθεί, αθωώθηκε όμως κατά πλειοψηφία από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο. Στις 15 Ιανουαρίου συνελήφθη εκ νέου ύστερα από έκδοση νέου εντάλματος για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Σύμφωνα με την αστυνομία ύστερα από νέα εξέταση ανιχνεύθηκε το αποτύπωμά του σε πειστήρια που είχαν βρεθεί σε διαμέρισμα που διατηρούσε συγκατηγορούμενος του Σακκά, στο Χαλάνδρι. Μετά την κατάθεσή του στον ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος με τους ίδιους περιοριστικούς όρους και επιβολή χρηματικής εγγύησης πέντε χιλιάδων ευρώ.

Στις 10 Φεβρουαρίου δεν εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα Καμινίων ως όφειλε, σύμφωνα με τους περιοριστικούς όρους που του έχουν επιβληθεί, με αποτέλεσμα να καταζητείται. Λίγο αργότερα, ο Σακκάς σε ανακοίνωση-μανιφέστο του, τόνισε ότι πέρασε στο «αντάρτικο».

Τον καταζητούμενο και επικηρυγμένο «ληστή με τα μαύρα», Μάριο Σεϊσίδη, βλέπουν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., σε τουλάχιστον επτά ληστείες τραπεζών, από τις εννέα συνολικά, για τις οποίες δημοσιοποίησαν φωτογραφικό υλικό.

Μάριος Σεϊσίδης, «ο ληστής με τα μαύρα»

Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις πως ο 34χρονος έχει συμμετάσχει στις ληστείες που έγιναν στο Νέο Ηράκλειο Αττικής (27-10-2011), Π. Φάληρο (16-11-2011), στο Βελεστίνο Βόλου (14-08-2013), στον Ωροπό (31-01-2014), στο Δώριο Μεσσηνίας (21-03-2014), στη Φαρκαδώνα Τρικάλων (02-04-2015). Ουσιαστικά και οι δύο καταζητούμενοι «ληστές με τα μαύρα», Γρηγόρης Τσιρώνης και Μάριος Σεϊσίδης, είχαν πάρει «μετεγγραφή» στους «ληστές του Διστόμου» με «μάνατζερ» τους Βασίλη Παλαιοκώστα και Νίκο Μαζιώτη.

Στις επιθέσεις τους όπως προκύπτει και από το φωτογραφικό υλικό μεταμφιέζονταν σε τουρίστες, υδραυλικούς, στρατιωτικούς, σκηνοθέτες, ακόμα και εφοπλιστές. Η ευρηματικότητα αμφίεσης τους κατά την διάρκεια των ληστρικών επιδρομών ήταν χαρακτηριστική, όπως η άνεση κινήσεων, η ψυχραιμία και η εμφανής σιγουριά της μεγάλης «δύναμης πυρός» από την ομάδα υποστήριξης σε ενδεχόμενη αστυνομική προσέγγιση. Πότε ήταν υδραυλικοί, άλλοτε ελαιοχρωματιστές, μία με περούκα με μακριά μαλλιά και άλλοτε με μάσκες σιλικόνης. Υπήρχαν φορές που προσποιούνταν τους τουρίστες με πετσέτες στους ώμους. Ο Πετρακάκος στη ληστεία των Μεθάνων έκανε τον «σκηνοθέτη» με βαμμένα ξανθά μαλλιάκαι γυαλιά ηλίου με λευκό σκελετό, ενώ ενδεικτική είναι και η φωτογραφία που τον απεικονίζει ως «εφοπλιστή» με καλό κουστούμι.


Πηγή: thetoc.gr