Απόπειρα δολοφονίας κατά του Νταβούτογλου (pic)

Σύμφωνα με το CNN Turk, απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην Τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου επιχείρησε χθες το απόγευμα ένας άνδρας που φορούσε μαύρη μπλούζα η οποία έγραφε έγραφε «Είμαι Τούρκος».

Απόπειρα δολοφονίας κατά του Νταβούτογλου (pic)
Πλήρης οθόνη
Κλείσιμο
Πληροφορίες

Η απόπειρα έγινε σε τζαμί όπου ο πρώην πρωθυπουργός είχε πάει σε κηδεία γνωστού αρχιτέκτονα.

Ο άνδρας τον πλησίασε και απείλησε να τον σκοτώσει λέγοντας: «Τώρα εσύ δεν μπορείς να με σκοτώσεις, θα σε σκοτώσω εγώ».  Ευτυχώς η αντίδραση των αντρών ασφαλείας του Νταβούτογλου ήταν άμεση, απομακρύνοντας τον επίδοξο δολοφόνο από το σημείο. Λίγο αργότερα ο άντρας συνελήφθη και μεταφέρθηκε στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα όπου και κρατείται, μέχρι να δικαστεί.

Ο άνδρας φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και αναμένεται να εξεταστεί από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές.

Αξίζει να σημειώθεί πως μέσα σε λίγους μήνες είναι η δεύτερη φορά κατά την  οποία φέρεται να απειλείται η ζωή του Αχμέτ Νταβούτογλου καθότι λίγες εβδομάδες πριν την παραίτησή του από την πρωθυπουργία της χώρας, οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας απέτρεψαν, όπως υποστηρίζουν, απόπειρα δολοφονίας κατά του Νταβούτογλου. 

Πηγή: topontiki.gr

Best of internet