Μύλος ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΚΙΔΗΣΟ μετά την απόφαση για τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ

Gazzetta team
Μύλος ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΚΙΔΗΣΟ μετά την απόφαση για τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ
Σάλο έχει προκαλέσει η απόφαση απόφαση-βόμβα του ποινικού τμήματος του Αρείου Πάγου, για τη μερική ανάκληση του απαλλακτικού βουλεύματος για τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, σχετικά με την υπόθεση του "φουσκωμένου" ελλείμματος του 2009, καθώς προκαλεί έντονες αναταράξεις στο εσωτερικό της ΝΔ και ταυτόχρονα αναζωπυρώνει την πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για το τι έγινε επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή και πως οδηγηθήκαμε στο πρώτο μνημόνιο.

Η εξέλιξη αυτή σε πρώτη φάση φαίνεται να δικαιώνει του "καραμανλικούς" και δίνει ίσως την ευκαιρία να ξεκαθαρίσουν οι λογαριασμοί στη ΝΔ και ευρύτερα στο χώρο της κεντροδεξιάς, με στελέχη όπως ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο Ευάγγελος Αντώναρος να "πανηγυρίζουν" μέσω των social media, ενώ εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκος να αναρτά στο λογαριασμό του στο tweet μήνυμα που πρoκάλεσε την αντίδραση του Γιάννη Μιχέλακη, ο οποίος στην ιστοσελίδα του thepressroom, το χαρακτηρίζει "ντροπή" και..."άλλα λόγια να αγαπιόμαστε".

Μάλιστα ο κ. Μιχελάκης επικρίνει την ηγεσία της ΝΔ ότι επιχειρεί να "θάψει επικοινωνιακά" το θέμα επιβάλλοντας "σιγή ασυρμάτου" γιατί "δεν θέλει να χαλάσει την στρατηγική της για άνοιγμα σε στελέχη του αυτοαποκαλούμενου εκσυγχρονιστικού μπλοκ στο ΠΑΣΟΚ και το "Ποτάμι" την ώρα που "το κόμμα είχε για πρώτη φορά την ευκαιρία να βγάλει από πάνω του, την "λάσπη", που επί επτά χρόνια της ρίχνει το ΠΑΣΟΚ -για να δικαιολογήσει το γεγονός ότι έβαλε την χώρα στην μέγγενη του μνημονίου- και την πέταξε για μικροκομματικούς τακτικισμούς αμφίβολης απόδοσης".

Σημειωτέον ότι οι "καραμανλικοί" δεν ξεχνούν ότι ο Α. Σαμαράς κράτησε τον Α. Γεωργίου στη θέση του, αφού άλλωστε ο τελευταίος απολάμβανε και απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των θεσμών, και ότι προοδευτικά αποδέχθηκε ότι το έλλειμμα του 2009 έφτασε το 15%, κάτι που συνιστά παραδοχή των ευθυνών της κυβέρνησης Καραμανλή.

Επιπλέον, δεν ξεχνούν ότι και ο Κ. Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της Ν.Δ. έχει κατά το παρελθόν, με επίκεντρο το πρόσωπο του νυν Προέδρου της Δημοκρατίας, ασκήσει κριτική στην πολιτική προσλήψεων που ακολούθησε η ΝΔ μέχρι το 2009, αποδεχόμενος έτσι μέρος της ευθύνης για το δημοσιονομικό εκτροχιασμό.

Πάντως η ΝΔ με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ του Γιώργο Παπανδρέου βρήκε την αφορμή να εκδώσει ανακοίνωση στην οποία αναφέρει "Ακόμη ηχούν στα αυτιά του ελληνικού λαού το “λεφτά υπάρχουν” του κ. Παπανδρέου, νυν Προέδρου του ΚΙΔΗΣΟ. Και, δυστυχώς, για το ΠΑΣΟΚ, οι πολίτες έχουν και μνήμη και κρίση".

TO ΠΑΣΟΚ

Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι προκύπτουν "σοβαρά ερωτηματικά από την αναίρεση των αθωωτικών αποφάσεων των αρμόδιων δικαστικών συμβουλίων και η εκ νέου παραπομπή σε δίκη του τέως Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ κ. Γεωργίου".

"Για πολλοστή φορά κύκλοι της δικαιοσύνης κλείνουν τα μάτια για το πώς φτάσαμε στην κρίση του 2009 και το ποιοι ευθύνονται για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό και διώκουν αυτούς που απλά τον διαπίστωσαν!!" τονίζεται στην ανακοίνωση του κόμματος και επισημαίνεται "Η εμμονή αυτή σίγουρα εξυπηρετεί κάποιους επιχειρούμενους “πολιτικούς αρραβώνες”. Δεν εξυπηρετεί όμως την αλήθεια. Στην προσπάθεια της διαστρέβλωσης της αλήθειας Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν απόλυτα. Γι’ αυτό και δεν αποδέχθηκαν πρόσφατα την πρότασή μας για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει όλες τις εξελίξεις στην οικονομία από το 2001 μέχρι σήμερα".

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ

Όσον αφορά τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου σε ανακοίνωση του ΚΙΔΗΣΟ αφού τονίζεται "ο σεβασμός προς τους Θεσμούς είναι δεδομένος", αναφέρεται ότι υπάρχουν "αυτονόητα και κάποια ερωτήματα και αναρωτιέται και αναρωτιέται αν η Δικαιοσύνη τα έλαβε υπόψη της για μια υπόθεση, κατά κοινή πεποίθηση, μείζονος εθνικής σημασίας και δημοσίου συμφέροντος.

"Πως είναι δυνατόν να παραπέμπεται σε δίκη ο επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, που δεν είχε καμία σχέση με τη «στατιστική λαθροχειρία», όπως προκύπτει από τη Έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου, αλλά και από την ψήφο στη Βουλή των ίδιων των πρωταγωνιστών της «λαθροχειρίας» και όχι οι πραγματικοί υπεύθυνοι;" σημειώνει το ΚΙΔΗΣΟ και προσθέτει "Πως είναι δυνατόν να κατηγορείται ο Ανδρέας Γεωργίου ότι «μαγείρεψε» τα στατιστικά στοιχεία προκειμένου να μπει η χώρα σε μνημόνιο, όταν ο ίδιος ανέλαβε την ηγεσία της ΕΛΣΤΑΤ, μήνες μετά την ένταξη της χώρας στο μνημόνιο;"

"Για την ιστορία, η χώρα εντάχθηκε στο πρόγραμμα προσαρμογής την Άνοιξη του 2010 και ο Ανδρέας Γεωργίου ανέλαβε Πρόεδρος της νεοσύστατης ΕΛΣΤΑΤ, στις 2 Αυγούστου 2010!" καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΙΔΗΔΟ που βλέπει ότι "κάποιοι επιμένουν να αποκρύπτουν πραγματικά στοιχεία, ώστε να μην καταπέσει ο «μύθος» που υφάνθηκε για να συγκαλυφθούν οι ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή".

Πηγή: newsit.gr