Πιο σκληρά μέτρα για τα λουκέτα της αγάπης στο Παρίσι

Gazzetta team
Πιο σκληρά μέτρα για τα λουκέτα της αγάπης στο Παρίσι
Οι απείθαρχοι ερωτευμένοι στο Παρίσι εξακολουθούν να βάζουν λουκέτα στις γέφυρες, ο δήμος παίρνει αυστηρά μέτρα

Πριν ένα χρόνο ο Δήμος του Παρισιού απομάκρυνε όλα τα λουκέτα της αγάπης από την γέφυρα Pont des Arts στο Παρίσι.

Η αγάπη μπορεί να μην έχει όρια, αλλά το Παρίσι σκοπεύει να βάλει τα δικά του. : οι αρχές πρόκειται να κρατήσουν πιο σκληρή γραμμή με τα ζευγάρια που παρά τις απαγορεύσεις βάζουν λουκέτα σε διάφορα σημεία της πόλης, ειδικά στις γέφυρες. Το περασμένο Ιούνιο είχαν αφαιρεθεί εκατοντάδες χιλιάδες λουκέτα καθώς η Pont des Arts, που είχε καταρρεύσει σε ένα τμήμα της από το βάρος των κλειδαριών.

Ο τρόπος εκδήλωσης της αγάπης μέσω μιας κλειδαριάς εξαπλώθηκε ραγδαία σε όλο τον κόσμο με τη γέφυρα του Μπρούκλιν στη Νέα Υόρκη να συγκεντρώνει, τις περισσότερες κλειδαριές των ερωτευμένων, που έχουν χαραγμένες πάνω τους ονόματα και ημερομηνίες και κρέμονται πάνω στα ατσαλένια σύρματα.


Από τις αρχές του 2000 που ξεκίνησε το φαινόμενο, πέντε χώρες στην Ασία (Κίνα, Ιαπωνία, Ρωσία, Νότια Κορέα και Ταϊβάν), η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία στην Ωκεανία, 22 χώρες στην Ευρώπη, ο Καναδάς και οι ΗΠΑ στη Βόρεια Αμερική και μόνον η Ουρουγουάη στη Λατινική Αμερική έχουν να επιδείξουν χιλιάδες κλειδαριές-αγάπης κρεμασμένες στις γέφυρές τους.

«Έχει έρθει η ώρα να θεσπιστεί απαγόρευση των “κλειδαριών αγάπης” και να ανακτήσουν οι γέφυρες την αρχική τους ομορφιά», υποστηρίζουν πλέον.

Πηγή: thetoc.gr