Ο Νίκος Νικολόπουλος κατέθεσε μήνυση κατά του Γιάννη Αλαφούζου

Ο Νίκος Νικολόπουλος κατέθεσε μήνυση κατά του Γιάννη Αλαφούζου

Ζητεί από τον κ. Αλαφούζο να διαψεύσει και να αποκαταστήσει «όλες τις συκοφαντίες και τα ασύστολα ψεύδη που εκτόξευσε εναντίον του, βλάπτοντας την προσωπικότητα, την τιμή και την υπόληψή του», όπως υποστηρίζει.

Ο Νίκος Νικολόπουλος κατέθεσε μήνυση κατά του Γιάννη Αλαφούζου

Ο βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Νίκος Νικολόπουλος κατέθεσε μήνυση κατά του επιχειρηματία Γιάννη Αλαφούζου για συκοφαντική δυσφήμιση διά του Τύπου και εξύβριση.

Ο βουλευτής, στρέφεται κατά του επιχειρηματία επειδή την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής «ο κ. Αλαφούζος αμφισβήτησε την ευθυκρισία και το ρόλο του Νίκου Νικολόπουλου στο πλαίσιο των εργασιών της Επιτροπής, μιλώντας με προκατάληψη και χρησιμοποιώντας ειρωνικούς χαρακτηρισμούς και δυσφημιστική ορολογία». 
               
Ακόμη, η μήνυση στρέφεται και κατά παντός άλλου εκδότη, διευθυντή σύνταξης, αρθρογράφου πολιτικών και οικονομικών εφημερίδων, κατόχου-διαχειριστή-χειριστή ιστοσελίδων και ιστολογίων στο διαδίκτυο και κατόχου-διαχειριστή  λογαριασμών κοινωνικής δικτύωσης κυρίως στο Facebook καιTwitter, που αναπαρήγαγαν τις δηλώσεις και αναφορές του επιχειρηματία, για τις οποίες τον εγκαλεί ο κ. Νικολόπουλος.
               
Στη μήνυση την οποία  υπέβαλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών αναφέρει, μεταξύ των άλλων, ότι οι εγκαλούμενοι με πρόθεση και δόλο προέβησαν και συνεχίζουν να προβαίνουν σε πράξεις και παραλείψεις που στρέφονται κατά της τιμής και της υπόληψής του και ζητεί εκτός από την ποινική τους δίωξη να ανακληθούν και να αποσυρθούν με ευθύνη του επιχειρηματία οι επίμαχες δηλώσεις και αναφορές που αναδημοσιεύτηκαν από τρίτους και αναπαρήχθησαν στο διαδίκτυο.
                
Παράλληλα, ο κ. Νικολόπουλος  με τη μήνυσή του, ζητεί από τον κ. Αλαφούζο να«διαψεύσει και να αποκαταστήσει όλες τις συκοφαντίες και τα ασύστολα ψεύδη που εκτόξευσε εναντίον μου, βλάπτοντας την προσωπικότητα, την τιμή και την υπόληψή μου».

Ο Ν.Νικολόπουλος κατά την έλευσή του στην Εισαγγελία προέβη στην εξής δήλωση:

«Προσήλθα στην Εισαγγελία, γιατί δεν μπορώ να δεχθώ ούτε ως πολίτης ούτε ως βουλευτής ή ως πρόεδρος ενός κόμματος που στις τρεις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις πήρε μέρος συνεργαζόμενος με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, κάποιοι καναλάρχες να επιχειρούν να χρησιμοποιούν τα μέσα ενημέρωσης ως 45αρια όπλα, θέλοντας να τρομοκρατήσουν ή να εξοντώσουν εκείνους που επιμένουν, πιστοί στον όρκο, να θέλουν να οδηγηθούν οι υπεύθυνοι της τραγωδίας που ζει ο ελληνικός λαός στο σκαμνί του κατηγορουμένου, μα προπαντός να γυρίσουν πίσω τα θαλασσοδάνειά τους.

Γιατί, επιτέλους, δεν μπορεί αυτό που η Εκκλησία ως ψαλμό έχει το γνωστό "πλούσιοι επτώχευσαν στην Ελλάδα των μνημονίων να μην επείνασαν" και να διάγουν προκλητικά πλουσιοπάροχα και να πίνουν στην υγειά των κορόιδων. 

Η εξεταστική επιτροπή σήμερα όπως ξέρετε έχει τον κύριο Μπόμπολα, που επίσης αρνείται να πληρώσει τους εργαζόμενους, αρνείται μαζί με τους άλλους πλούσιους μετόχους του Μέγκα να βάλει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. 

Αλλά σήμερα είμαι εδώ για τον κύριο Γιάννη Αλαφούζο, όπου έρχομαι με εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη ότι, όταν θα δικαστεί η μήνυση που του καταθέτω για τα όσα είπε από το ιερό βήμα του ναού της Δημοκρατίας πως θα του μουτζουρώσει το ποινικό μητρώο και στον κατάλογο τον μακρύ των καταδικών που έχει από τη Δικαιοσύνη θα προστεθεί και αυτή η καταδίκη στον κατάλογο που δημοσιεύει η Wikipedia. Γιατί, όλα έχουν ένα μέτρο και γιατί ο ελληνικός λαός, όποια διαφήμιση κι αν παίζει ο Σκάι και το Μέγκα, γνωρίζει πολύ καλά ότι είναι ώρα να γυρίσουν πίσω τα θαλασσοδάνεια από τους παραδείσους που τα έχουν στις λίστες που φιλοξενούνται τα ονόματα όλων αυτών των ευυπόληπτων κυρίων της διαπλοκής».

Σε ερώτηση των  δημοσιογράφων εάν σας εξύβρισε, ο κ.  Νικολόπουλος απάντησε: «Είναι καθαρό, νομίζω ότι, όποιον κι αν ρωτήσετε και του πείτε τι εννοεί ότι "ξέρουμε το ρόλο κάποιου" και όταν μάλιστα ο ίδιος ο κ. Αλαφούζος μετά από ώρες επανέρχεται μέσα στην Επιτροπή και λέει "εγώ δεν είχα πρόθεση να θίξω ούτε τον πρόεδρο της Εξεταστικής ούτε κανένα μέλος πλην του κυρίου Νικολόπουλου", ε, τι χρείαν έχουμε άλλων μαρτύρων;».
               
Ο δικηγόρος του εν λόγω βουλευτή, Λεωνίδας Στάμος, μεταξύ άλλων, δήλωσε:

«Το θέμα έχει να κάνει με την προσπάθεια απαξίωσης ενός επιχειρηματία του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Διαπιστώνουμε για ακόμα μία φορά ότι κάποιος με ιδιαίτερα αξιόλογο πατρώνυμο του επιχειρηματικού κόσμου προσπαθεί να φιμώσει τη νομοθετική εξουσία και γι αυτό το λόγο ο βουλευτής-πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος ως εκπρόσωπος της νομοθετικής εξουσίας και στα πλαίσια του ελέγχου ήρθε να απευθυνθεί στην έτερη εξουσία στη δικαστική για να προστατευθεί από τα κακώς κείμενα τα οποία βλέπουμε να διαδραματίζονται τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της εξυβρίσεως και της συκοφαντικής δυσφημίσεως».

Πηγή: protothema.gr
 

Best of internet