Απογοητεύτηκαν οι αθλητές από την... έλλειψη Pokemon στο Ρίο!

Gazzetta team
Απογοητεύτηκαν οι αθλητές από την... έλλειψη Pokemon στο Ρίο!
Η έλλειψη πρόσβασης στο Pokemon είναι για αρκετούς το σημαντικότερο πρόβλημα στο Ρίο.

Με την κλεψύδρα να αδειάζει πλέον καθώς απομένουν τέσσερις ημέρες για την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων και τις φωνές διαμαρτυρίας για την ετοιμότητα του Ρίο (και της Βραζιλίας γενικότερα), την ποιότητα των εγκαταστάσεων, την εγκληματικότητα, τα μολυσμένα νερά, να εντείνονται, οι διοργανωτές έχουν να αντιμετωπίσουν κι ένα ακόμη εξίσου σημαντικό πρόβλημα (για το οποίο τουλάχιστον δεν έχουν την ευθύνη).

Αφού συνήλθαν από το σοκ των όσων συνάντησαν στο Ολυμπιακό Χωριό, αλλά και στους δρόμους του Ρίο, αθλητές, προπονητές, συνοδοί αποστολών και φίλαθλοι που έχουν βρεθεί στην Βραζιλία δεν κρύβουν την απογοήτευση τους (που σε ορισμένες περιπτώσεις έχει μετατραπεί σε οργή) για το ότι στην Βραζιλία δεν υπάρχει πρόσβαση στο Pokemon Go!

Από την πρώτη στιγμή που η Nintendo λάνσαρε το συγκεκριμένο παιχνίδι, η εξάπλωση του ήταν αστραπιαία σε περισσότερες από 30 χώρες, όχι όμως και στην Βραζιλία! Κι αυτό για κάποιους είναι πιο σημαντικό από τον ιό Ζίκα, τα χαλασμένα υδραυλικά ή τα «γυμνά» ηλεκτρικά καλώδια.

«Μακάρι να μπορούσα να τρέχω στο Ολυμπιακό Χωριό μαζί με τους άλλους αθλητές και να πιάνω πόκεμον», έγραψε η Άννα Γκριν μέλος της Εθνικής ποδοσφαίρου της Νέας Ζηλανδίας, ενώ η εταιρία απέφυγε να επιβεβαιώσει τις φήμες που την θέλουν να προσπαθεί να έχει διαθέσιμο το παιχνίδι (και) για τη Βραζιλία από την ερχόμενη Κυριακή.

«Όλοι έρχονται εδώ. Κι εσείς επίσης πρέπει να έρθετε», έγραψε στο προσωπικό του προφίλ στο facebook ο Δήμαρχος του Ρίο Εντουάρντο Παέζ προσθέτοντας το hashtag #PokemonGoNoBrazil – «Pokemon Go» in Brazil.

Πάντως οι αντιδράσεις για την έλλειψη προσβασιμότητας στο παιχνίδι δεν υπάρχουν μόνο από τους αθλητές ή τους εμπλεκόμενους στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά κι από απλούς βραζιλιάνους πολίτες.

«Δεν μπορώ να παίξω! Δεν μου επιτρέπεται να νιώσω το πώς είναι να βλέπω αυτά τα μικρά ζωάκια στο κινητό μου, γιατί ακόμη δεν έχει πρόσβαση η Βραζιλία. Μπορούμε όμως να έχουμε Ολυμπιακούς Αγώνες», ανέφερε σε ένα βίντεο που πόσταρε ο Ζοέλ Βιέρα με σαρκαστικό ύφος και ήδη έχει προσελκύσει 3.5 εκατομμύρια θεατές η πλειοψηφία των οποίων συμφωνεί μαζί του στη λογική: «Πως είναι δυνατόν να φιλοξενούμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και να μην έχουμε το Pokemon Go;».

Πηγή: protothema.gr