Έσερναν το πτώμα του Ρώσου πιλότου στη Συρία

Gazzetta team
Έσερναν το πτώμα του Ρώσου πιλότου στη Συρία
Σύροι αντάρτες έσερναν το πτώμα του νεκρού Ρώσου πιλότου, πανηγυρίζοντας. Τζιχάντ εναντίον της Ρωσίας ζήτησε ο Ισλαμικό Κράτος.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι τα μέλη του ρωσικού στρατιωτικού προσωπικού τα οποία επέβαιναν σε ελικόπτερο που καταρρίφθηκε σήμερα στη Συρία είναι νεκρά, επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Το ελικόπτερο, στο οποίο επέβαιναν πέντε άνθρωποι, καταρρίφθηκε στην επαρχία Ιντλίμπ, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων που επικαλούνται το υπουργείο Άμυνας.

"Την 1η Αυγούστου, στην επαρχία Ιντλίμπ (βορειοδυτικά), πυρά από το έδαφος κατέρριψαν ένα στρατιωτικό μεταγωγικό ελικόπτερο Mi-8 ενώ επέστρεφε στην αεροπορική βάση Χμέιμιμ μετά την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στην πόλη Χαλέπι", ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

"Στο ελικόπτερο βρίσκονταν τρία μέλη πληρώματος και δύο αξιωματικοί του ρωσικού Κέντρου συμφιλίωσης των εμπολέμων μερών στη Συρία", διευκρίνισε.

Είχαν έναν "ηρωικό θάνατο" ενώ βρίσκονταν σε ανθρωπιστική αποστολή, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους. Είπε πως το ελικόπτερο είχε προσπαθήσει να αλλάξει πορεία ώστε να αποφύγει κατοικημένες περιοχές και απώλειες αμάχων.

Ο Πεσκόφ είπε ακόμη πως η Μόσχα θα συνεχίσει να μάχεται κατά της διεθνούς τρομοκρατίας "σε όλα τα μέτωπα" παρά τις απειλές του Ισλαμικού Κράτους.

Την Κυριακή το Ισλαμικό Κράτος ανήρτησε βίντεο διάρκειας εννέα λεπτών στο YouTube στο οποίο καλεί τα μέλη του να εξαπολύσουν κάνουν τζιχάντ (ιερό πόλεμο) εναντίον της Ρωσίας.

Πηγή: newsit.gr